torsdag den 30. juni 2011

Hyldeblomstsaft #4

I dag har jeg fået tre nye læsere - velkommen til. Og hvor spændende at det er nogen jeg ikke kender. Håber I finder inspiration!

I dag var dagen, hvor anden omgang hyldeblomstsaft skulle høstes. En meget spændende dag, hvor der forhåbentligt er forbedringer siden sidst.

Her er saften efter at have stået i 4 dage. 

Så blev den siet gennem et viskestykke.

Her er den så i siet tilstand. Noget mørkere end sidst, men det må være fordi jeg har brugt muscodova sukker.

Så blev den hældt på glas, og heldigvis var der lidt til overs til en smagsprøve. Hyldesmagen var kommet betydeligt mere frem, idet jeg havde tilsat dobbelt så mange buketter. Desværre havde jeg ingen citronsyre, da jeg lavede denne portion, og det kunne godt smages, så der skal tilsættes en limeskive når der serveres. Ellers bliver den for sød til mig. Den var i min kærestes smag, så det er nok ham der drikker anden portion, mens jeg holder mig til den første - og venter til næste år, hvor jeg er klar til tredie omgang!

Tilbage var opvasken - for en hel uge - som jeg heldigvis fik lokket kæresten med på at tage. Jeg elsker at stå i køkkenet, men hader at vaske op. Glæder mig til et større køkken med plads til opvaskemaskine...

tirsdag den 28. juni 2011

Lam og jordbær

I dag skulle vi egentlig have haft chili con carne fra fryseren, men da vejret var så godt fik jeg lyst til at grille. På vej hjem fra arbejde kørte jeg forbi Irma for at købe nogle jordbær, og faldt over nogle lammeculotter, som jeg ikke kunne sige nej til.

 Jordbærene blev skåret ud og marineret i lidt af min hyldeblomstsaft.

 Lammeculotterne blev smurt ind i hvidløg, kryddersalt og peber.

 Salaten blev til alt godt fra køleskabet. Jeg havde en del avocadoer, som skulle spises, så det var en god lejlighed til at få dem brugt.

 Gulerødder

 Forårsløg

 Nektariner

 Og så lidt rødløg, mozarella, lidt af den gode italienske olivenolie og friskkværnet peber.

 Mens jeg lavede salaten sendte jeg min kæreste ned med grillen og lammet. Vi bruger vores elskede Cobb grill, som er praktisk til 2 personer, og som kan stå alle steder og flyttes mens den er varm.

 70 grader

 Og så var jeg startet med at spise, da jeg kom i tanke om at det færdige resultat nok også skulle foreviges. Lammet blev lidt brændt, men det smagte godt!

Desserten blev serveret indenfor. UMMMMM

mandag den 27. juni 2011

Hyldeblomstsaft #3

I går var jeg hjemme hos min kærestes bror, som bor ude på landet. Derfor var der grobund for at finde nogle hyldeblomster, som ikke har været udsat for bilos. Jeg trodsede brændenælder, tidsler og masser af myg, og fik mig samlet en del skærme, selvom det er ved at være sidst på sæsonen. Jeg har jo lavet een gang hyldeblomstsaft, som dog blev lidt for bitter, så nu prøver jeg igen.

Da det blev lidt sent inden vi kom hjem, blev det til en lidt hurtig gang på ryggraden, men jeg håber det kommer til at smage godt.

Ingredienser
Hyldeblomstskærme
Citroner
Sukker
Muscodova
Ingefær
Mynte

De flotte og velduftende hyldeblomstskærme.

Nu med en del af stilken skåret af.

2 citroner med det hvide skåret fra.

Lidt ingefær

Et par stilke mynte.

Sukker og muscodova opløses i vand.
Den færdige blanding klar til køl i 4 døgn.

Og mens jeg venter på den nye gang saft har jeg lige læst "sort hul", som er en tegneserie, som jeg har fået anbefalet af en af mine kollegaer, som læser en del og som er i gang med at introducere genren til mig. Denne bog var ret spændende og dragende. Det er en fremtidsfortælling, der følger en gruppe unge, som bliver smittet af en virus som giver dem deformationer. Lidt syret og mærkelig men velskrevet og med fede tegninger. Jeg læste den en morgen i sengen og kunne ikke slippe den, så det må da være et kvalitetsstempel.

søndag den 26. juni 2011

Morgenbord

I dag besøgte jeg Morten og Mathias, eller det vil sige, jeg kom i går og udnyttede deres gæsteværelse, og i dag fik jeg så lejlighed til at nyde deres gode selskab over en dejlig gang morgenmad, hvor også min jordbær/rabarbermarmelade indgik.

Her er hvad vi fik


 Lækre hjemmebagte morgenbrød a la Karoline.


 Butterdejsbrød med kylling, spinat, ost og pinjekerner.

Det færdige morgenbord med jordbær fra haven, jordbærsmoothie med anis og frosne vindruer, som stærkt kan anbefales at gøre efter. Vidunderlig konsistens og dejlig smag af vindruesorbet.

Mathias er modist og florist, og har lavet denne fantastiske kreation af en hat. Jeg er blevet bestilt til at lave cupcakes til deres sommerfest i august, og til lejligheden har han lovet mig at lave en cupcake hat. Forventningerne er store, og jeg glæder mig til at vise den frem.

lørdag den 25. juni 2011

Jordbærmarmelade

I dag skal jeg til indflytterfest, og da det er helt i Næstved skal jeg overnatte der. Jeg havde fået stillet i udsigt, at jeg skulle sove på sovesal med en masse (sikkert fulde) mennesker, hvilket jeg synes jeg er blevet for gammel til, så jeg var så heldig at et par af mine venner havde plads til mig i deres hus. Så jeg tog i byen for at finde en værtsgave, men fandt ikke rigtigt noget.

I stedet for kiggede jeg i fryseren og fandt nogle jordbær, som jeg plukkede sidste år i Jylland og nogle rabarber fra i år. Så det er blevet til jordbær/rabarbermarmelade med vanille og ingefær. Det er første gang jeg har prøvet at tilføje ingefær, men det er ikke sidste gang. Skulle måske også have overvejet noget af min hyldeblomstsaft. Det må blive næste gang.

Ingen opskrift, da det hele var sådan lidt på slump. Men ingredienserne er som følger
Jordbær
Rabarber
Sukker trukket i vanillestænger
Ingefær
Vand
Maizena

 Det hele smides i en gryde.

 Kog op. Jeg kan bedst lide marmeladen, hvor bærene stadig er hele, men det er jo en smagssag. 
Husk at jævne marmeladen, hvis den ikke skal være alt for tynd.

 Hæld marmeladen på glas og tag den med som værtsgave - eller nyd den på et stykke brød, pandekager, til is og så videre.

Og så blev det lige til en tallerkenfuld smørstegte asparges til frokost.

Cupcakes

Det er ikke så længe siden jeg faldt pladask for cupcakes, og efter erhvervelsen af min Hummingbird bagebog har jeg virkelig fået blod på tanden. Men det går ikke at bage hjemme hele tiden, for vi kan ikke spise det, og med en lille fryser fylder det hurtigt op. Derfor tilbød jeg venner og familie at komme forbi og bage til deres fest, og det var der heldigvis en af mine kollegaer som syntes var en god idé i forbindelse med hendes datters studenterbesøg.

Her er hvad, der blev produceret. Beklager den dårlige præsentation, men de skulle fragtes fra køkkenet og hjem, så det blev lidt praktisk - og da kagerne blev bagt indimellem jeg var på arbejde og havde udstillingsbesøg og møder - inden jeg skulle til Sankt Hans - blev det lidt hektisk, og der blev ikke kræset så meget om det gode billede, men mon ikke man kan se gennem fingre med det...

Forberedelser til Strawberry Daquiri Cupcakes

 Oreo Cupcakes

 Mojito Cupcakes

 Strawberry Daquiri Cupcakes

 Red Velvet Cupcakes

 Espresso Cupcakes

Chokolade cupcakes

Efterfølgende fik jeg en sød sms fra min kollega, som kun kunne melde positivt tilbage, så det var jeg rigtig glad for at høre. Hun havde endda sendt nogle samples videre til en Metro mand, som var på udkig efter cupcake bagere til deres 10 års jubilæum, hvor de skal have bagt 6.000 cupcakes. Det skal der nok en del folk til...

mandag den 20. juni 2011

Hyldeblomstsaft #2

Så er der gået fire dage siden jeg startede min hyldeblomstsaftproduktion, og dermed tid til at afslutte processen. Der er blevet rørt dagligt i gryden, så nu håber jeg det har været tiden værd.

Her er det, der lige om lidt bliver til den (forhåbentligt) dejligste hyldeblomstsaft!

Men først skal det lige sies gennem et klæde.

Så ser det sådan ud. Dejlig gylden farve. Og så er den faktisk klar til at drikke. Da jeg ikke ved hvor hurtigt det forsvinder, og da jeg ikke rigtigt havde så mange glasflasker besluttede jeg mig for at fryse saften ned i isterningeposer. Så er det også nemmere at servere kolde hyldedrinks sommeren over.

3 isterningeposer og en lille flaske blev det til.

Blandet op med vand i ca 1:5 med lidt mynte og klar til servering.
Drikken er god og frisk, men måske en lille smule bitter. Næste gang vil jeg bruge dobbelt så mange hyldeblomster og skære det hvide væk fra citronerne. Det kan være det gør at drikken kommer til at smage lidt mere af hyld og bitterheden forsvinder. Min kæreste mener det vil smage godt med lidt gin i...

lørdag den 18. juni 2011

Paella og dessert

I går var jeg til personalefest, og i dagens anledning havde vi fået min kollega til at lave en af sine specialiteter; paella.


Det smagte lige så godt som det ser ud, og jeg tror vi alle følte os meget heldige over at have en kollaga, som gerne vil lave mad til os. Tak for det Rafael!

Her er min portion, og der blev fyldt op igen...


Jeg stod for desserten og havde lavet mini chokoladecupcakes og havde dertil købt vanilleis fra Ryå og friske, danske jordbær. Ikke dårligt.


Her er opskriften på cupcakesene, som igen kommer fra Cake Days fra Hummingbird Bakery.


Chokolade Cupcakes
12-16 alm cupcakes eller ca 50 mini cupcakes

80 g smør
280 g sukker
200 g hvedemel
40 g kakaopulver
1 spsk bagepulver
2 æg
240 ml mælk

400 g mørk chokolade
400 ml fløde (jeg brugte 500 og det fungerede fint...)

1: Rør alle ingredienser pånær æg og mælk sammen med en elmixer eller røremaskine til blandingen er lidt ligesom en fin crumble.
2: Rør mælk og æg sammen og tilsæt lidt ad gangen til dejen er lind. Mix i et par minutter ekstra.
3: Fyld formene 2/3 og op bag ved 190 grader. De store skal have ca. 18 minutter, mens de små kun behøver omkring 10.
4: Smelt chokoladen over vandbad og rør derefter langsomt fløden i, så det bliver en chokoladecreme. Køl massen hel af. Det kan godt tage noget tid, så hvis du har travlt skal frostingen laves før du starter med at bage. Hvis du er utålmodig kan blandingen komme i køleskabet, men pas på, den kan også blive for kold og stiv, så hold øje med den.
5: Sprøjt eller smør frostingen på de afkølede muffins og server som ovenfor eller bare til en god kop kaffe.