mandag den 29. august 2011

5 år og mindre succes




Sidste torsdag havde prinsessen og prinsgemalen 5 års dag, men da ingen af dem går særligt meget op i mærkedage (det har de pressen til) fandt de først ud af det søndag. Derfor inviterede prinsessen straks prinsgemalen på en ægte engelsk sunday roast for at fejre deres langvarige og stadig glimrende forhold.

I dag skulle prinsessen så fortælle, hvordan man opfører sig når man gerne vil i kontakt med en festival. Men måtte konstatere, at englænderne åbenbart udemærket ved, hvordan man skriver en ansøgning, da der kun dukkede 2 interesserede op. Tilbage på festivalkontoret kunne prinsessens sekretær dog berette, at kun 5 indkomne ansøgninger ud af over 20 havde formået at udfylde ansøgningsskema og indsende det efterspurgte materiale. Prinsessen er sikker på, at det må være englændere.

I morgen forlader prinsessen festivalen for at besøge sin gamle veninde, som skal giftes på fredag.

- Posted using BlogPress from my royal iPhone

søndag den 28. august 2011

Dukker i Bristol

Som protektor for Copenhagen Puppet Festival må prinsessen af og til besøge andre dukketeaterfestivaler rundt om i verden. I denne uge er hun i Bristol for at repræsentere Danmark, og skal blandt andet opdrage lidt på de engelske kompagniers ansøgninger.



I dag deltog hun i to debatter om netværk og dukker, hvilket hun fandt meget interessant. Der ud over var hun på besøg i Bristols dukketeaterværksted, hvilket var en skøn oplevelse.



Om aftenen så hun forestillingen Little Edie, som heldigvis var meget bedre end første gang. Bagefter tog prinsessen dukkeførere og co-producere med ud at spise indisk og her hyggede de sig kongeligt til de blev smidt ud af de stakkels hårdtarbejdende indere, som jo også er en slags mennesker, som skal have deres skønhedssøvn.

- Posted using BlogPress from my royal iPhone

lørdag den 27. august 2011

Dublin-Bristol

Prinsessen forlod Dublin i silende regn efter 3 gode dage i Irlands hovedstad. Hun ankom til Bristol i silende regn og håber, at det nu har regnet for den næste uge. Prinsessen har nemlig ikke regntøj med i sin kuffert, da hendes chefpakker ikke kunne finde ud af at tjekke vejret. Hun er nu fyret.

Ingen billeder ud over dem i prinsessens hoved, fra den dukketeaterforestilling hun nåede at se. Udemærket forestilling, som dog vil være noget bedre om et par måneder når den er spillet til.

Prinsessen synes dog det var rart at se sine gamle dukkevenner fra nær og fjern og ser frem til de næste par dage i dukketeatrets tegn.


- Posted using BlogPress from my royal iPhone

tirsdag den 23. august 2011

Dublin

Prinsessen har nu indledt sine statsbesøg til Irland og England, og første stop var Dublin. Her tilbragte hun og prinsgemalen dagen med at udforske byen. Dublin er en meget hyggelig by, men prinsessen synes der var mange fulde irere på gaden. Det var aldrig gået i Kong Suh land...



mandag den 22. august 2011

Kongelig middag

Prinsessen var glad for, at personalet var kommet hjem, da der nu kom uddannet personale i køkkenet. Dette resulterede i hummerhaler og krebseklør på nybagt brød til aftensmad.



søndag den 21. august 2011

Personalebeklædning og cheesecake

Da prinsessen ud over espresso cupcakene også ville bage en cheesecake til velkomstkagebordet til eksilforældrene, fandt hun ud af, at også eksilmoderens personaleforklæde lå uberørt hen i et af køkkenskabene. Hun overvejer derfor nu, hvordan hun skal få mere respekt fra sine undersåtter, der tydeligvis ikke deler prinsessens kærlighed for kongeligt design.

Da prinsessen konfronterede eksilmoderen angrede denne og forklarede, at hun så nødig ville gøre forklædet beskidt, da det var så fint. Den tygger prinsessen lidt på og overvejer om hun skal gøre knap så meget ud af sine forklæder en anden gang.

Heldigvis er prinsessen meget tilgivende, og cheesecaken blev bagt og serveret for det hjemkomne personale, som var meget taknemmelige og udtrykte deres store glæde ved prinsessens kagebageri.
Cheesecaken var en lime og chokolade cheesecake, som var rigtig lækker.

Espresso cupcakes

Da prinsessens eksilforældre kommer hjem til sommerresidensen efter en friweekend, havde prinsessen besluttet sig for at bage kage til dem. Det er altid rart at have glade undersåtter, og prinsessen ved af erfaring, at man kan komme langt med kage.
Da eksilforældrene er meget glade for kaffe, valgte prinsessen at bage de populære espresso cupcakes til dem.


Espresso Cupcakes, som de bager dem i Hummingbird Bakery
ca. 12 stk

Muffins
240 ml mælk
20 g nescafé
80 g blødt smør
280 g sukker
240 g mel
1 spsk bagepulver
2 store æg

Frosting
50 ml mælk
16 g nescafé
500 g flormelis
160 g blødt smør
evt. chokoladebetrukne kaffebønner til pynt

Varm mælken og bland kaffen i.
Rør sukker, smør, mel og bagepulver sammen, til det minder om brødkrummer
Bland æggene i kaffen og hæld 2/3 af væden ned i melblandingen
Rør dejen sammen og tilsæt den sidste 1/3
Rør godt indtil dejen er blød
Fyld muffinforme 2/3 og bage i ca 20 min ved 190 grader

Mens kagerne bager er det tid til en lille drink, som passende kunne være en lille kaffepunch.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

Mens de køler af laves frostingen.

Varm mælken og bland kaffen i. Lad kaffen køle helt af inden den bruges til frostingen
Pisk smør og flormelis let og luftigt
Rør den afkølede kaffe i blandingen og rør indtil frostingen er luftig og let
Sprøjt eller smør frostingen på de afkølede kager og pynt dem

Server for eksilforældrene på det fineste kaffestel, og nød dem gerne op til flere gange.

lørdag den 20. august 2011

Aftentur

Efter aftensmaden gik prinsessen og prinsgemalen en lille aftentur i sommerresidensens have, og nød den milde aften og de rolige omgivelser.









Sommerresidens

Prinsessen er nu gået ind i sine sidste 3 uger af sin kun 10 uger lange sommerferie. Her havde prinsgemalen valgt også at holde så ferie, hvilket glædede prinsessen. For godt nok er det hyggeligt at have ferie alene, men det er også dejligt at dele den med den man har kærest.

Ferien startede i ferieresidensen på Mors, som til daglig forvaltes af prinsessens eksilforældre. De holder både hus og have meget pænt, hvilket betyder meget for prinsessen. Det er nemlig altid vigtigt, at residensen er vedligeholdt, da man aldrig kan vide, hvem der kommer på visit.

Da prinsessen har sendt personalet på fortjent weekend måtte hun selv i køkkenet. Heldigvis havde eksilmoderen fyldt køleskabet op, så det var nemt at forberede en let forkostanretning.

Der var lidt aspargeskartofler tilovers fra aftensmaden, og eksilmoderen havde været så venlig at koge en roastbeef, som lå klar til at blive skåret i skiver. Saligt sukkede prinsessen ved første mundfuld "Vi ved ikke hvor godt vi har det!" (selvom hun nok godt vidste, hvor godt hun havde det). Mærkeligt mundheld. Måske det er noget med den danske jantelov... I hvert fald smagte frokosten prinsessen umanerligt godt.

Da prinsessen har hørt fra sine nærmeste politiske kilder, at der snart bliver udskrevet valg, brugte hun formiddagen på at orientere sig i både højre- og ventreorienterede dagblade. Det var dog mest kultur, mad og rejsesektionerne, der blev nærlæst.

fredag den 19. august 2011

Utaknemmelighed og forklædet, der kom tilbage

Prinsessens eksilsøster og hofdame in absentia, deler absolut ikke prinsessens interesser, smag eller noget som helst andet. Derfor prøver prinsessen altid på at præge hende med nye farver, mønstre, smage og meget andet, men det er ikke altid det går som prinsessen kunne håbe.
I julegave fik eksilsøsteren et UTROLIGT flot hjemmekreeret unika forklæde, som mange andre undersåtter ville have givet deres højre hånd for at eje - endog røre.
Og meget skuffet kunne prinsessen i dag konstatere, at forklædet var endt i bunden af eksilsøsterens klædeskab, uden at have været brugt en eneste gang. Derfor forlangte hun det tilbage, og i hendes selskab får det ikke lov til at ligge længe. Om eksilsøsteren bliver degraderet til ikke længere at stå på prinsessens royale julegaveliste må tiden vise...


Fremover vil prinsessen også holde øje med, om de andre modtagere af julegaven 2010 har vist deres taknemmelighed, ved at bruge deres forklæder. Denne kvalitative empiriske undersøgelse vil herefter danne grundlag for prinsessens gaveliste 2011.

I øvrigt syr prinsessen gerne forklædet på bestilling til den nette sum af 200 kr.

Mojito Cupcakes


En af prinsessens undersåtter er blevet afhængig af mojito cupcakes, og da prinsessen hver kan eller ønsker at bage mojito cupcakes til ham hver dag, offentliggør hun hermed opskriften til alles glæde. Opskriften har hun i al hemmelighed fået af hendes gode venner fra Hummingbird Bakery, og tillader sig at gengive den, som hun fået den fortalt.

Mojito Cupcakes
ca. 24 mini cupcakes

Kager
100 ml hvid rom
170 g sukker
40 g blødt smør
120 g mel
1,5 tsk bagepulver
1 tsk fintrevet limeskal
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk finthakket mynte
1 stort æg
120 ml mælk
0,5 tsk vanilleessens

Frosting
80 g blødt smør
250 g flormelis
0,25 tsk fintrevet limeskal
0,25 tsk fintrevet citronskal
0,25 tsk finthakket mynte
4 tsk mælk
4 tsk hvid rom

Reducer 100 ml rom og 30 g sukker til ca halv portion ved at lade det småkoge sammen
Lad det afkøle
Miks smør, mel, bagepulver, lime, citron, mynte og det resterende sukker (140 g) sammen til det minder om brødkrummer
Bland de våde ingredienser sammen i en skål.
Bland langsomt de våde ingredienser med de tørre mens der mikses
Fyld forme 2/3 op og bag ved 170 grader i ca 13 min
Tjek om de er færdigbagte med en kødnål

Mens kagerne er i ovnen, vil prinsessen anbefale et lille hvil i prinsessestolen med en mojito til at varme lidt op på.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist
Hæld rom og sukkerlagen over kagerne mens de stadig er lune

Herefter er det tid til at lave frostingen
Miks smør, flormelis, lemon, lime og mynte til de føles lidt som groft sand - muligvis det man kan finde omkring Vesterhavet
Bland de våde ingredienser sammen
Bland de tørre og våde ingredienser på lav hastighed, og når du mener de er blandet godt sammen skrues der op for hastigheden, og der mikses til frostingen er luftig.
Smør eller sprøjt frostingen på kagerne og server dem med en mojito - hvis der er mere...

torsdag den 18. august 2011

Strandlyde, bylyde og krealyde

I dag var prinsessen inviteret med til hele tre arrangementer, og hendes hofplanlægger var ikke helt stolt af programmet, men håbede det kunne hænge sammen.

Prinsessen startede med at besøge lydinstallationen Harmonic Fields på Amager strand, og var meget begejstret for installationen, hvor højdepunktet klart var højen med strengeinstrumenterne, hvor man kunne ligge og nyde solen, sandet og lydene. Absolut et besøg værd.

Herefter tog prinsessen ind til byen, for at blive ført rundt med lukkede øjne fra Axeltorv til Tvillingehallerne bag DGI byen. Det var en meget intens oplevelse for prinsessen, for pludselig kom lydene og lugtene meget tæt på, og det var en fantastisk måde at opleve byen på. Performancen er desværre slut nu, men den franske gruppe Ici Même kommer tilbage igen i 2013 for at lave en lignende nattevandring.

Prinsessen sluttede dagen af med en hyggelig aften i Designkartellet, hvor Fr. Mette Kirkeskov med bloggen Kirkesjov havde inviteret til bloggerkreaaften. Her fik hun broderet lidt mere, men hun fik ikke taget nogen billeder. Hun fik også spist lækker kage og snakket, og det er jo ikke så dårligt for selv en kongelig.

Giveaway

Prinsessen følger meget med i hendes undersåtters blogs, men undrer sig over, at hun stadig ikke har vundet noget i alle de giveaways hun har deltaget i.
Derfor prøver hun nu selv at udlodde en gave, i håb om at gavmildheden på et tidspunkt vender prinsessens vej.

Giveawayen består af prinsessens kogebog, som primært kommer omkring is. Bogen blev skrevet for nogle år siden, hvor isen fyldte en stor del i prinsessens liv.
Der ud over blandede sprinkles og sukkerblomster.
Og måske en lille overraskelse fra prinsessens kommende rejse.

Skriv en kommentar og deltag i giveawayen, der trækkes når prinsessen er tilbage fra ferie d. 12. september. Link gerne og bliv også gerne fast læser, men ingen ekstrapoint for det.

Prinsessen håber, at nye som gamle læsere har lyst til at lege med.

TYVERI!!!

Prinsessens cykel er blevet stjålet. Dagen, hvor hun frivilligt var taget ind på arbejde i sin ferie, for at hjælpe en af sine undersåtter med at lave et budget, blev prinsessens dejlige cykel stjålet. Tilmed nysynet og med helt ny støttefod.

Prinsessen var meget glad for sin cykel, som er en orange Kildemoes damecykel, med funky blomsterringklokke, så hvis en af prinsessens reelle undersåtter ser cyklen, må den skyldige gerne bringes for tronen medbringende tyvekosterne.

I mellemtiden vil prinsessen se sig om efter en ny en af slagsen, da det er meget svært at komme omkring i byen uden det tohjulede transportmiddel.

Måske denne biomega

onsdag den 17. august 2011

4 times hundred

I dag var prinsessen inviteret ind for at se danseforestillingen 4 times hundred i de lækre dansehaller på Carlsberg. Hun håbede virkelig på, at det ville blive en bedre oplevelse end gårsdagens, og havde ladet prinsgemalen blive hjemme, da han kun har begrænset tålmodighed til dårlige kulturelle oplevelser. Når de senere tager til Bristol Festival of Puppetry, har prinsgemalen fået lovning på maks en forestilling om dagen, hvorefter han må bruge resten af tiden på byens pubber, og hvad der ellers måtte synes interessant.

Foto: Edhem Jesenkovic
Tilbage til forestillingen. 100 hvide bøger i en dominokrans omringer scenen og er en smuk start på forestillingen. Faktisk er forestillingens visuelle udtryk fantastisk hele vejen igennem, og prinsessen var virkelig imponeret over enkeltheden i scenografien, der fungerede optimalt med lyssætningen og dansernes koreografi.
Danserne var meget dygtige, og især fælleskoreografierne virkede helt fantastisk. Prinsessen var ikke helt sikker på, hvad forestillingen handlede om, men den virkede og påvirkede med både meget agressive og energiske scener, brudt op med meget stille scener. Fantastisk.
Prinsessen anbefaler hermed alle sine undersåtter at tage ind at se forestillingen inden det er for sent.

Vanille cupcakes

En af prinsessens undersåtter, er blevet så inspireret af prinsessens bagerier, at hun nu selv har fået mod på at bage de lækre cupcakes til sin datters fødselsdag. Derfor får alle prinsessens undersåtter nu chancen for at bage disse lækre godbidder.

Vanille Cupcakes, som de laver dem i Hummingbird Bakery

ca. 12 alm eller 50 små

80 g blødt smør
280 g sukker
240 g mel
1 spsk bagepulver
240 ml mælk
1/2 tsk vanilleessens eller 1 tsk vanillesukker
2 store æg

500 g flormelis
160 g blødt smør
50 ml mælk
1/2 tsk vanilleessens eller vanillesukker
Frugtfarve/farvegel
Sukkerblomster eller sprinkles

Mix smør, sukker, mel og bagepulver sammen indtil det minder om små brødkrummer
Bland mælk, vanilleessens og æg sammen med en gaffel
Hæld den 2/3 af æggeblandingen i melblandingen og bland til det hele minder om en dej
Hæld derefter den resterende æggeblanding i, og rør til dejen er blød
Hæld dejen i muffinforme, så de er 2/3 fyldt
Bages ved 190 grader. Alm bages ca 18 min. Små ca 13 min. Stik en kødnål i kagen for at sikre de er færdige inden de tages ud.
Placer de bagte muffins på en rist for at køle af inden frostingen sprøjtes på.

Her kan bageren så vælge at tage sig en lille drink inden frostingen forberedes, hvilket prinsessen ville vælge.

Efter en forfriskende pause er det så tid til at lave frostingen

Mix flormelis og smør sammen indtil det er godt blandet sammen
Hvis du bruger frugtfarve, som er flydende, skal denne tilsættes inden resten af væden, da det kan påvirke konsistensen.
Bland vanilleessens og mælk sammen og tilsæt det flormelisblandingen mens der piskes. Tilsæt væsken løbende, så frostingen ikke bliver for tynd.

Hvis cupcakene skal have forskellige farver skal frostingen deles i mindre portioner, der så hver indfarves i hver sin farve.

Sprøjt eller smør frostingen på og pynt med sprinkles eller sukkerblomster. Flere eksempler på royal icing blomster kan ses her.

tirsdag den 16. august 2011

Metropolis Festival


I dag var prinsessen inviteret til den brasilianske hiphop forestilling H3, der spiller under Metropolis Festivalen. Forestillingen havde fået rigtig gode anmeldelser, så prinsessen glædede sig til at se glødende og energisk hiphop.
9 dansere leverede en kraftpræstation, og prinsessen var meget imponeret over, hvor gode de unge mennesker var til at løbe baglæns og hoppe og springe, men der ud over forstod hun ikke så meget, og syntes at en time måske lige var i overkanten af, hvad de unge mennesker kunne trække. De fik i hvert fald løbet baglæns i rigtig lang tid...

mandag den 15. august 2011

Tekstiltryk #9

Efter en hæsblæsende højskoleuge måtte prinsessen kaste håndklædet i ringen, og brugte hele søndagen på at restituere - efter at have spist prinsgemalens nybagte velkomstpandekager. På andendagen AD højskolen startede prinsessen dagen blidt med massage, men desværre syntes massøren, at prinsessen havde været lige lovlig hård ved sin krop, så den fik en ordentlig omgang.
Tilbage ved computeren har prinsessen nu haft mulighed for at kigge sine hjembragte herligheder igennem, og viser stolt sine kreationer frem.

Da prinsessen var en novice udi tekstiltrykningens kunst, var der heldigvis mange af de andre kursister, der gerne ville dele deres rammer, således at prinsessen ikke kun skulle trækkes med sit eget mønster. Der ud over arbejdede prinsessen med aviser og tape, hvilket hun også fandt morsomt.

Prinsessen havde en dejlig uge, og hun følte sig godt taget af, af Fr. Overlærer og tekstiltrykker Kirsten Fribert og hendes assistent Fr. Emilia Fiona Weir.

Her ses prinsessen til ferniseringen sammen med sine medkursister Fr. Rikke Cilja, som også er kendt fra Ramasjang, Fr. Pia Karina Saabye Dalgaard, som er tekstildesigner for Grønlykke, samt Fr. Overtekstiltrykkeren Kirsten Fribert.
Prinsessen havde en fantastisk uge, og kan kun anbefale andre at tage et højskoleophold, selvom højskolesangbogen ikke var fremme en eneste gang. De var faktisk låst inde, således at prinsessen ikke kunne dele sin sangglæde med de andre kursister. Ud over det, var det en fantastisk uge, og prinsessen er meget spændt på at se, hvad der kommer ud af de mange nye tekstiler.

lørdag den 13. august 2011

Tekstiltryk #8

I dag var prinsessen rigtig flittig og arbejdede hårdt til trods for at det var fredag. Hun fik trykket mange spændende ting med hjælp fra tape og avispapir, og hun gik først i seng kl 01.39. I morgen er der kun frem til frokost i værkstedet, hvorefter prinsessen vil forberede sin udstilling af ugens produktioner.












Prinsessens cupcakes er blevet bemærket i det danske land, og hendes store succes har allerede spredt sig. Derfor blev prinsessen i dag kontaktet af avisen Metro Ekspress, der gerne ville have leveret 1.000 cupcakes til deres VIP gæster i anledningen af deres 10 års jubilæum. Desværre måtte prinsessen takke nej, da hun den dag skal til bryllup i England. Prinsessen måtte indrømme at det gjorde ondt, men der var desværre ikke noget at gøre.

- Posted using BlogPress from my royal iPhone

fredag den 12. august 2011

Tekstiltryk #7

I dag gik det heldigvis noget bedre for prinsessen, og arbejdsformen var på plads igen. Der blev i dag arbejdet med striber og cirkler som prinsessen finder meget interessante at arbejde med i forskellige farver.










torsdag den 11. august 2011

Tekstiltryk #6

Testing 123, testing 123















- Posted using BlogPress from my royal iPhone

Tekstiltryk #5

I dag har bestemt ikke været prinsessens bedste dag. Først til sidst kom der nogenlunde gang i produktionen men det tog tid. Derfor ingen billeder af nogle af trykkene før i morgen. Til gengæld får I et af en træt prinsesse. Kl 01.14. Prinsessen takker af og siger god nat.




- Posted using BlogPress from my royal iPhone

onsdag den 10. august 2011

Tekstiltryk #4

Prinsessen er vant til at arbejde hårdt og længe, hvorfor det var hende helt naturligt at fortsætte trykkeriet frem til midnat. Om der kommer noget godt ud af det må tiden vise...





Zebratrykket er venligst udlånt af Fr. Pia den ældre.

- Posted using BlogPress from my royal iPhone