onsdag den 30. april 2014

Nu med have


Urban Gardening er det nye sort, og selvfølgelig skal jeg også være med på bølgen. Derfor fik jeg lov til at stille et par krukker op foran mit værksted. Haven er kun med spiselige blomster og urter, og jeg håber snart at kunne høste frugten af mit "hårde" plantearbejde. Prinsgemalen tror dog ikke på det holder særligt længe, da krukkerne står lige ud til fortorvet, men jeg håber de får lov til at stå og pynte, og selvfølge supplere maden.

tirsdag den 29. april 2014

Dansens Dag

I dag fejrer vi Dansens Dag sammen med danseglade fra hele verden. Jeg har været i gang siden i tirsdags...


Københavns Kommune, hvor jeg jo arbejder, er blevet Dance Attack Kommune, hvilket betyder at vi får lidt ekstra støtte til at lave danseaktiviteter op til og på Dansens Dag. Blandt andet har jeg haft 100 skolebørn på besøg, der har skullet lære Årets Dans, der er inspireret af norsk folkedans, og som de skal optræde med lige om lidt ved en flash mob på hovedbanegården.


Torsdag dansede jeg med min bibliotekar og engagerede børn og deres forældre på biblioteket, og det var også rigtigt sjovt og meget hyggeligt at bruge biblioteksrummet på en anderledes måde.


Søndag var der børnedisco, hvor danseglade børn forlod det gode vejr for en stund for at muntre sig med farvestrålende drinks og dans en masse.

Og i dag starter jeg så på hovedbanegården sammen med 100 børn, kulturborgmesteren og forhåbentligt en masse rejsende, der lige har tid til at stoppe op for en stund og se på de danseglade børn.
Bagefter danser jeg i min frokostpause når lunch beat gæster Vesterbro og så er det ved at være slut for mit vedkommende hvad angår dansens dag. Men der er masser af arrangementer og aktiviteter hele dagen, så kom endelig ud og dans med!

mandag den 28. april 2014

Fredagskage

I fredags havde jeg kage med til mine københavnske børnekulturkollegaer. De havde nemlig fulgt mine bagerier på facebook og syntes at det var ved at være tid til at de fik smagt på sagerne. Så jeg tog fri torsdag for at bage til dem, og de var heldigvis meget glade for traktementet. Og lige så var mine in-house kollegaer der fik "rester".

På bordet var der følgende kager (jeps, jeg er ret stolt af at jeg er blevet bedre til at begrænse mig!)

Chokoladetærte med chokoladeganache og saltkaramel. Første gang jeg lavede en kage med saltkaramel, men bestemt ikke sidste.

Cirton og birkeskage med citronfrosting er en klassiker.

Hindbær cheesecake på mazarinbund med lidt lakrids.

Blåbær macarons, der blev lidt bløde over natten, men som beholdt den gode smag.

Og slutteligt rabarberlagkagen, som jeg postede i går, denne gang med pistachienødder i bunden og mere rabarberkompot, som jeg syntes klædte kagen rigtigt godt.

Alt i alt en god afslutning på en kort arbejdsuge, som dog sluttede knap så godt med at jeg ridsede bilen - og en anden bil selvfølgelig - og tabte min taske ned i citronfrostingen... Der blev trøstespist burger på Halifax og det hjalp!

søndag den 27. april 2014

Rabarberkage


Selvfølgelig skulle de lækre nye rabarber også prøves af, og valget faldt på Mettes fine forårskage med lidt ændringer.

Da jeg ikke lige havde pistacienødder erstattede jeg dem med mandler og i stedet for at lave en gele piskede jeg 1,5 dl fløde til skum og vendte det sammen med 2 spsk af mors hjemmelavede jordbærmarmelade, som jeg lige havde blendet en tur.

Den var også god. Kom bare i gang!

lørdag den 26. april 2014

Sommersko og Koncerten

I torsdags var jeg i byen og blive luftet sammen med en kollega. Vi var blevet inviteret til premieren på forestillingen Koncerten af Det Olske Teater på Københavns Musikteater og besluttede at smutte på Café Sommersko for at spise lidt aftensmad.


Jeg er en af dem, der ikke kan finde ud af at vælge andet end burger når jeg er på café, men denne gang burde jeg have ladet være, for det var desværre ikke en særlig spændende oplevelse. Slatne fritter der stadig glinsede af olie og en halvkedelig burger var bestemt ikke de 139 kr værd, og når de så serverer drikkevarerne i beskidte glas og bliver letere fornærmet når man beder om et nyt, så kan jeg sagtens finde et andet sted at lægge mine penge - og så gå lidt længere til teatret. Øv, en træls oplevelse, men heldigvis var selskabet godt.


Heldigvis var Koncerten en noget bedre oplevelse. En række skuespillere har sat sig for at lære at spille et instrument og spille klassikere - og det går ikke så godt, men de prøver det bedste de har lært og det er både komisk og tragisk. Lidt for lang i midten men god underholdning. Forestillingen spiller frem til d. 5. maj.


Dog var den bedste oplevelse denne gave jeg fik af min kollega. Den glæder jeg mig til at udforske i køkkenet!

fredag den 25. april 2014

Jordbærkage


En af de kager jeg bagte mens jeg var på ferie var denne lækre jordbærkage fra Klidmoster, som oprindeligt blev lavet et par uger tidligere, da jeg skulle have brugt nogle jordbær inden den nye sæson starter. Det skulle min mor også, og så var det jo en god undskyldning for at gå i gang igen.

Opskriften findes her.

Jeg gjorde den en anelse højere ved at tilsætte 200 g flødeost og tilsætte lidt mere fløde og jordbær.
Geléen blev bare blendet og ikke siet, og den lavede jeg også lidt mere af.

Den er god.

torsdag den 24. april 2014

Beef Wellington


Mens vi holdt påskeferie fik min mor den idé, at vi skulle lave beef wellington. Det syntes jeg var en god idé, da jeg tidligere havde haft kigget på Hr. Ramsays opskrift.

Vi fulgte den til punkt og prikke med en lækker oksemørbrad fra slagteren, og det blev et festmåltid uden lige.

Til fire personer brugte vi
650 g oksemørbrad
250 g brune champignon
dijonsennep rørt op med honning
2 pakker parmaskinke
3 plader butterdej

Til wellingtonen blev der serveret pandestegte kartofler med persille og rødvinssauce


tirsdag den 22. april 2014

Påske







I påsken var vi på Mors, og det var skønt. Vi så rabarber og asparges spire op og fik lov til at smage på de lækre sager. Fik den lækreste lammekølle. Stod op til den dejligste udsigt. Fik masser af lækkerier og var en tur ved Vesterhavet. Og så nød vi det fantastiske vejr i fulde drag. Håber I også havde en skøn påske.

søndag den 13. april 2014

Vestre Kirkegård








I går var vejret fantastisk, og derfor valgte jeg at gå en lille tur til Vestre Kirkegård. Det er så skønt at foråret er på vej. Håber det fortsætter i påsken.