mandag den 29. februar 2016

Bryllupskage


For en måneds tid siden lavede jeg bryllupskage og kagebord til en af mine venners bryllup. Første gang, jeg nogen sinde har lavet en bryllupskage, så jeg var ret nervøs, men de havde været til kagesmagning til nytår, og de havde valgt en lagkage med passionsfrugtmousse og hvid chokolademousse. Den skulle være helt enkelt, så jeg prøvede mig lige en ekstra gang for, da jeg var forbi min kusine, og de kunne supplere med lidt lakrids i den hvide chokolademousse.


Sådan kom bryllupskagen til at se ud, og jeg havde selvfølgelig glemt at tage billeder da den kom ind på kagebordet, men den havde drillet ret meget lige som alle de andre kager denne omgang, så jeg var bare glad for at brudeparret og gæsterne syntes den smagte rigtigt godt.


Mine hindbær macarins gik heller ikke så godt, men de smagte heldigvis rigtigt godt og var nok mine favoritter på kagebordet.


Minitærter med lakridsganache var også et hot hos nogle af gæsterne


Mens kransekagerne med farvet sukker og glimmer var et godt alternativ til den almindelige kransekage med glasur


Brownien med saltkaramel var en favorit hos mange, og selvom den også drillede, så endte det med at se rigtigt fint ud


Og de helt almindelige kys krakelerede også, men blev reddet af de fine lilla striber.
Alt i alt var alle meget glade og jeg kunne slappe af og danse resten af aftenen.

lørdag den 27. februar 2016

Aftensmad på Den Lille Fede - Dining Week


Sidste runde Dining Week var på Den Lille Fede,  som normalt plejer at have 5- eller 7 retter på menuen, og derfor havde valgt at opgradere os til 5 retter, hvilket vi ikke klagede over. De medspisende sprang på vinmenuen med 4 vine til 235 kr, hvilket var et godt tilbud med flotte glas. Jeg fik tilbudt en juicemenu, hvilket var rigtigt dejligt.
Vi startede med en fin kartoffel-porresuppe med en sprød kiks.


Hernæst en sprødstegt torsk med skorzonerod


Hovedretten bestod af et stykke flat iron steak med rødbede - virkelig lækkert.


Osten var en pisket brie med vindrue og sprød maltkiks - dejligt at den lidt neutrale brie blev opgraderet til en spændende ost.


Vi sluttede aftenen af med en nyfortolkning af arme riddere og var meget tilfredse. Ydermere kørte de kun med en seating, hvilket betød, at vi kunne sidde i restauranten så længe vi ville uden at skulle stresse med at blive færdige til næste hold. Dejlig og venlig betjening med lidt humor, så vi var rigtigt godt tilfredse og kommer gerne igen.

torsdag den 25. februar 2016

Aftensmad på The Red Box - Dining Week


Tredie runde Dining Week var på The Red Box, som er fransk bistro møder Asien. Allerede fra starten en dejlig modtagelse med søde og venlige tjenere. Mine medspisende hoppede på vinmenuen til 200 kr for 3 glas, mens de overhovedet ikke brillierede på den ikke alkoholiske side, hvor de kun kunne byde på 3 slags sodavand. Ret skuffende, for det er efterhånden sjældent at jeg støder ind i en restaurant på dette niveau, som ikke har en enkelt juice på menuen.
Vi startede med "5 små kinesere", som var 5 lækre appetizere i den asiatiske ende med masser af velsmag.


Herefter fik vi lammekrone med rosenkål, bagte rodfrugter og en kartoffel croquette med en citron-hoisinsauce. Virkelig lækkert og et interessant twist med hoisinsaucen, som fungerede rigtigt godt til det velgrillede lam.


Vi sluttede af med en dejlig chokoladekage med hindbær, creme brulée og earl grey is. En virkelig lækker middag med behagelig betjening. Her kommer vi meget gerne igen!

tirsdag den 23. februar 2016

Aftensmad på Manzel - Dining week


Anden omgang under Dining Week var på den libanesiske restaurant Manzel, som jeg havde hørt meget godt om, og som jeg glædede mig til at prøve. De kørte 3 seatings, hvor vi kom ind i hold, så vi startede lidt senere end planlagt, da de ikke var helt klar til os da vi kom. Hvis man kommer lidt færre er der en fin lounge man kan vente i, men med så mange mennesker blev det lidt crowded.

Mange restauranter er heldigvis blevet meget gode til at tilbyde vinmenu og ikke alkoholiske drikke til deres menu og mine medspisende hoppede på vinmenuen mens jeg tog en ikke alkoholisk cocktail.
Og så startede vi med forretten, som bestod af nogle fine deletallerkner, hvor  første omgang var falafler med tahinsauce, hjertesalat med taboulleh, hummus med zatarbrød og noget jeg tror er friteret fladbrød. Jeg må indrømme med det samme - jeg var ikke imponeret. Falaflerne var helt kolde, brødet var sejt og tørt og salaten smagte ikke af noget.


Herefter gik vi videre til torsk med tomat og dadelkompot, som jeg ikke fik taget billede af samt arabiske kødboller med baba ganoush og friterede kikærter samt græskarfritter. Igen var der ikke nogen af retterne der var varme, og kun tilnærmelsesvis lune. Fritterne var slatne og kedelige, og man kunne kun gætte sig til, hvor dejligt de ville have smagt hvis de var varme og sprøde.


Vi sluttede af med et lille stykke baklava med choko-kaffemousse, som nok var aftenens højdepunkt, og som godt måtte have været mere end en enkelt mundfuld.

Alt i alt en lidt skuffende aften, hvor det mest af alt føltes som om vi var sat på et samlebånd i et middelmådigt cafeteria, hvor det bare galdt om at få så mange igennem på så kort tid som muligt. Heldigvis var både selskabet og servicen rigtig fin, så det opvejede den skuffende madoplevelse.

søndag den 21. februar 2016

Frokost på Restaurant Clou - Dining Week


Uge 7 er lig med Copenhagen Dining Week, som jeg har haft skiftende held med, og i år besluttede jeg mig for at give den forholdsvis god gas. Med 3 retter for 225 kr er det en rigtig god deal, og der er efterhånden rigtigt mange restauranter på listen. Dining week er for mig en god mulighed for at prøve forskellige restauranter af for at finde ud af, om de er værd et "rigtigt" besøg, og jeg er tidligere både blevet overrasket og desværre også skuffet.

Jeg startede dette år med en frokost på Restaurant Clou, som har en michelinstjerne, og derfor noget af et røverkøb. Man kunne tilkøbe østers, oste og ekstra brød, men vi holdt os til menuen, hvor vi startede med torskeryg, blomkål bisque og sorte oliven. En smuk ret, som var ret spændende med de sorte oliven til en ellers mild ret.


Anden servering var confiteret gris i en kartoffelpakke med æbler, salte citroner og en fin glace. Eneste ulempe var, at glacen hurtigt gjorde den sprøde kartoffelpakke blød, men retten smagte dejligt og især de salte citroner gav den fede gris en dejligt modspil.


Vi sluttede af med syltede og tørre blommer med mørk chokolade og vanille. Da tallerknen kom ind var der en hel "plade" chokolade, som blev overhældt med varm chokolade og dermed åbnede op for resten af den lækre dessert, som var virkelig god. Jef fik ikke fat i, hvilken chokolade der blev brugt, men den smagte MEGET godt!

Servicen var dejlig professionel og afslappet og eneste anke var, at den mandlige tjener blev ved med at kalde os "piger" i en meget jovial tone, hvilket jeg godt kunne have undværet. Jeg blev fint mæt, men jeg tror min kæreste havde syntes det var lige i underkanten i forhold til portionernes størrelse. Ellers var jeg meget godt tilfreds og vender gerne tilbage en dag, hvor jeg har sparet op til en ordentlig middag.

torsdag den 4. februar 2016

Madeira #6

Andensidste dag på øen, nu med rimeligt ømme ben, valgte vi at tage en knap så udfordrende tur. Denne gang for at udforske østkysten og komme så langt ud på tangen Ponta de Sao Lourenco som muligt.
Man kører ud af vejen til man ikke kan komme længere. Parkerer i rundkørslen, hvis man kommer før de andre, og ellers er der fine parkeringsmuligheder nede langs vejen. Der er en fin rute med fin "belægning" hele vejen, og der er ikke så mange alt for stejle steder, så det er en rimelig nem rute at gå - dog er der en del trapper, hvis man skal helt til tops, men langs ruten er der mange gode udsigtspunkter, så man behøver ikke tage trapperne, hvis det føles som lidt for meget.
Det gjorde vi selvfølgelig selvom især lårene var godt ømme - men de skulle bare lige gåes igang.










Jeg fik at vide, at der er mulighed for at komme videre med båd til den yderste ø, men det er vist kun om sommeren, og da vi havde nået toppen var det fint for os at vende rundt - det var også ved at være frokosttid.
På vej tilbage fik jeg en lille svømmetur i det klare hav - og det var virkelig skønt. HUSK badetøj! Jeg havde heller ikke denne gang taget noget med, så det blev i underbukser - uheldigvis kom der en gruppe tyskere forbi, men en af mændene tog den helt nøgen, så det går også uden...

Til frokost stoppede vi på vejen tilbage til Funchal og fik en prego non bolo de caco, som er en lækker sandwich i deres runde brød, som man typisk bare får lun med hvidløgssmør på, men her var det et helt måltid og meget lækkert - og billigt.

På vejen tilbage stoppede vi op et par steder og nød den gode udsigt og vejret på den sidste dag inden vi skulle tilbage til gråvejr og minusgrader.


Til aftensmad ville vi på Jacquet, som vi havde fået anbefalet, men de havde lukket, så det blev til en anden god fiskerestaurant på på Rua de Santa Maria; Gaviao Novo, som var en lille fin restaurant med gode anmeldelser fra Lonely Planet.
Rua de Santa Maria er fyldt med små restauranter, men desværre også med meget pågående sælgere, der vil gøre rigtigt meget for at få gæster ind, så er man ikke til det, så er det godt at holde sig væk. Heldigvis vidste vi hvor vi skulle hen og det var dejligt.


Vi sluttede festmiddagen af med en lækker tiramisukage, og så var vi klar til at vende næsen mod København igen efter en skøn uge på Madeira.

tirsdag den 2. februar 2016

Madeira #5

Eftersom min akillessene havde opført sig ret godt besluttede jeg mig for at udfordre den lidt mere. Derfor blev det til en vandretur mellem de to højeste punkter på Madeira; Pico do Arieiro til Pico Ruivo - en noget mere udfordrende tur med masser af trapper og ujævne flader, men det var hele turen værd.

Vi startede med at køre op til Pico do Arieiro, som bestemt er en tur værd uanset om man ønsker at vandre eller ej for udsigten er formidabel. Der kan dog være fare for at der er overskyet, så kom tidligt på dagen, hvor chancen for klar himmel er størst.


Store dele af turen har fine stier og trapper, men især midt på ruten er der mere ujævnt, men den her udsigt er det hele værd.




Man skal igennem et par tunneller på turen, så det er godt at have en lommelygte med og ellers vænner man sig hurtigt til mørket.



For neden af Pico Ruivo er der en lille café, som desværre var ret mørk og derfor ikke særlig indbydende. Virkelig synd, da det ellers er et perfekt sted at nyde en kop kaffe inden man tager de sidste par trin op i himmelen.

Her på toppen af Pico Ruivo inden turen tilbage igen. Her ville akillessenen gerne have haft en bus ventende lige som andre grupper, men bilen holdt på det andet bjerg, så tilbage igen dog denne gang med skyerne hængende langt nede, så jeg var glad for at vi var tidligt ude, så vi fik udsigten den ene vej.



Vel hjemme igen belønnede vi os med kage på Boutique Lido, som desværre skuffede fælt med smagsløse kager til en meget høj pris. Øv, men det var sukker til benene, som var lidt ømme.

Efter en god svømmetur i poolen og lidt læsning var vi klar til aftensmad og helst tæt på hotellet, da benene ikke var til megen nytte. Efter lidt research på tripadvisor faldt valget på steaks på La Vaca Negra, som lå lige bag hotellet. Et lille sted med fuldt hus, hvor vi var så heldige at få det sidste bord. Værtsparret var nærværende og hyggelige og kødet var rigtigt lækkert. Vi fik en t-bone til to, som var stor nok til tre, fritter og salat. Dejligt sted med hyggelige mennesker og god mad, hvis man er til en god steak.