Chokoladekiks (inspireret her fra)
ca 15-20 stk afhængig af størrelse
Kiks
50 g blødt smør
50 g sukker
50 g muscovado sukker
1 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
Chokoladecreme
100 g mørk chokolade
80 g fløde
20 g smør
Start med at lave chokoladecremen
Hak chokoladen fint og kom den op i en skål
Varm fløden op og lige før den koger tages den af varmen
Hæld den varme fløde over chokoladen
Lad stå i et minut før der røres rundt, så chokoladen og fløden bliver til en lækker creme
Tilsæt smør og inkorporer det i chokolademassen
Stil til side
Kiks
Pisk smør og sukker luftige
Tilsæt ægget og pisk videre
Tilsæt de andre ingredienser og ælt dejen med hænderne
Tilsæt evt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret
Stil dejen køligt i ca 30 minutter, mens du muntrer dig med en lille drink
Rul dejen ud på et meldrysset på til den har en højde på ca 3 mm
Stik kiks ud med en hjerteform, eller hvad du ellers har lyst til
Dejen kan være meget klistret, så brug en spatel til at få kagerne fra bordet til bagepladen
Bag kiksene ved 160 grader i ca 15 minutter
Køl af på rist
Når kiksene er kølet af skulle chokoladecremen gerne være stivnet så meget, at den kan kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på en af kiksene. Herefter sandwiches den sammen med en anden, og vupti har du en fin og meget sprød chokoladekiks.
De ser lækre ud.
SvarSletDet var nok de dårligste af de tre varianter prinsessen prøvede, men dog ikke så dårlig endda...
Sletde er mega nice
SvarSletAkaren ApS
Tak for det!
Slet