I disse varme dage er det godt med lidt is, og denne rabarbersorbet er en sikker vinder på solskinsdage.
Rabarbersorbet
ca 600 ml
550 g rabarber
100 g vand
100 g sukker
20 g glukose
1 blad husblas
saften af 1/2 citron
Skær rabarber i mindre stykker og bag dem i ovnen ved 150 grader i ca 15 minutter eller til de er møre
Kog vand, sukker og glukose til en sukkerlage
Læg husblas i blød i koldt vand
Kom de bagte rabarber, sukkerlage, udblødt husblas og citronsaft i en blender og blend, til det bliver til en lind masse
Lad massen køle af og kør den herefter i ismaskinen
Har undersåtten ikke en ismaskine kan man røre i sorbetmassen hver halve time mens den fryser
Spis med det samme eller sæt i fryseren et par timer
Tag isen ud af fryseren ca 20 minutter før servering og sæt den i køleskabet
Scoop en god kugle op på en tallerken og pynt med lidt revet hvid chokolade, lakridspulver og pufsukker til lækkersultne undersåtter, der vil elske dig resten af dagen - mindst (hvilket ikke er så dårligt - selv for en kongelig prinsesse).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar