søndag den 29. juni 2014

Chokolade, solbær og lakrids


Så er jeg tilbage igen, og hvad er bedre end at starte ud med en lækker kage, der vakte stor begejstring hos undersåtterne, da jeg medbragte den til en fødselsdag her i weekenden.

Chokoladekage med solbærsorbet og lakridsmarengs
Springform ca 22 cm

Chokoladekage a la Anne au Chocolat
200 g mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg
1 spsk mel

Smelt smør og chokolade
Rør sukker i chokoladesmørret
Pisk de fem æg let sammen og rør dem også i
Og tilsæt tilsidst melet
Bag i springform ved 190 grader i 25 minutter
Sæt den til afkøling

Solbærmousse
2 dl blendede solbær
2 spsk sukker
2 blade husblas
2,5 dl fløde

Læg husblas i blød i koldt vand
Varm solbærmassen op ved middeltemperatur og kom sukker i
Rør til sukkeret er opløst
Kom den husblas i solbærmassen og lad den opløses
Afkøl solbæren en smule
Pisk fløden til skum
Bland lidt af den halvlune solbærmasse i fløden
Kom resten i og rør rundt til at solbæren er optaget i fløden

Kom chokoladekagen på et fad og spænd springsformsringen rundt om kagen
Kom solbærmoussen over kagen
Sæt på køl natten over, så både kage og mousse kan sætte sig.

Lakridsmarengs
100 g æggehvider
100 g sukker
75 g vand
1 spsk lakridspulver

Varm sukker og vand op i en gryde og lad det simre i ca 10 minutter til en sirup
Pisk æggehvider stive
Pisk sukkersirupen ned i de hvide æggehvider samme med lakridspulver og bliv ved med at piske til marengsen er kold - ca 10 minutter
Smag til med lakridspulver

Kom marengsen i en sprøjtepose
Tag kagen ud og befri den for springsformen
Sprøjt marengsen ud på kagen. Hvis du er til det mere rustikke kan man også bare smøre marengsen ud over den. Det smager jo lige godt.
Brun marengsen med en bunsenbrænder eller server uden, hvis du ikke har en.






2 kommentarer:

  1. Hold op, hvor er den kage bare flot!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for det. Jeg var også ret godt tilfreds med resultatet!

      Slet