fredag den 8. februar 2013
Lakrids, citron & chokolade
Den første kage fra fødselsdagsbordet var prinsessens favorit - og flere af undersåtternes. En luftig men smagfuld sag i 3 lag med chokolade for neden, lakrids i midten og citron i toppen.
Det tager et stykke tid at lave kagen, da der er en del ventetid, men det er tiden værd.
Lagkage med lakrids, citron og chokolade
Springform 28 cm
Chokoladebund (som Sif laver den)
5 æg
200 g sukker
150 g mel
30 g kakao
Pisk æg og sukker sejt og luftigt. Det tager ca 20 minutter, så prinsessen anbefaler, at man har en køkkenmaskine, der kan gøre jobbet for en.
Sigt mel og kakao sammen og vend det forsigtigt i æggemassen.
Hæld dejen ned i springformen (som er smurt eller beklædt med bagepapir) og bag ved 190 grader i ca. 30 minutter.
Tag kagen ud og lad den køle lidt af i springformen inden den tages ud og køler helt af.
Opskriften er på 3 bunde, så skær kagen i 3 bunde, og gem de andre to til en anden god kage. De kan fryses, så intet arbejde er gjort forgæves.
Lakridsmousse (a la Thomas Rode)
1 stang vanille
30 g sukker
4 past æggeblommer
2 past æg
2,5 spsk lakridspulver
3 blade husblas
600 g fløde
Læg husblasen i blød i koldt vand.
Flæk vanillestangen og skab kornene ud.
Bland vanillekorn, lakrids, sukker, æg og æggeblommer og pisk dem seje og luftige. Det tager ca. 20 minutter, så prinsessen anbefaler, at man tager køkkenmaskinen i brug igen.
Når æggemassen er færdig smeltes husblasen i en lille gryde eller over vandbad i en lille skål og piskes i æggemassen.
Pisk fløden til skum og bland æg og fløde sammen.
Tag den afvaskede springform og læg et stykke bagepapir på bunden inden ringen sættes over og spændes fast. På den måde behøver man ikke klippe en cirkel.
Læg den afkølede chokoladebund i springformen.
Hæld lakridsmoussen over og sæt i køleskabet i et par timer.
Citronfromage (som bdr. Price laver den)
4 blade husblas
3 past æg
100 g sukker
reven skal af 2 citroner
1/2 dl citronsaft
250 g fløde
Læg husblasen i koldt vand.
Pisk æg og sukker luftigt og sejt.
Riv skallen af citronerne og pres saften ud.
Når æggemassen er klar smeltes husblasen i en lille gryde eller over vandbad i en lille skål, og herefter blandes citronen i.
Hæld citronmassen i æggemassen under piskning.
Pisk 250 g fløde til skum og vend den i massen.
Hæld citronfromagen over lakridsmoussen, som nu har sat sig, og sæt på køl i mindst 3 timer.
Servering
100 g fløde
5 g lakridspulver
reven citronskræl
Tag kagen ud af køleskabet og lad en kniv køre rundt langs kanten inden ringen løsnes.
Flyt kagen over på et fad på bagepapiret.
Fjern forsigtigt bagepapiret.
Pisk fløden og fyld den i en tylle. Dekorer kagen med fløden.
Pynt med lakridspulver og reven citronskræl.
Server til de forventningsfulde undersåtter.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Suukk, hvor ville jeg gerne smage den kage.. :-)
SvarSletI gang med dig Merete. Den er ikke svær at lave - tager bare et stykke tid...
SletOrh, hvor ser (og lyder) den bare lækker ud!
SvarSlet- Kit
Tak for det Kit. Den smager super godt!
Slet