fredag den 9. august 2013

Chokolade, kaffe og sesam


Da en af prinsessens undersåtter holdt fødselsdag tilbød prinsessen at lave desserten som fødselsdagsgave. Det takkede han ja til, og så var det med at komme i tænkeboks. Det endte i denne meget rige men smagfulde og fyldige dessert.

Chokoladekage med kaffeis og sesamnougatine
12 personer

Chokoladekage (Gü chocolate cookbook)
Springform 24 cm

250 g mørk chokolade
250 g smør
300 g lys muscovado sukker
4 spsk vand
6 æg

Varm sukker og vand op i en gryde og lad det simre til sukkeret er opløst
Hak chokoladen fint og hæld det i en skål sammen med smør, der er hakket i mindre terninger
Når sukkeret er opløst hældes det over chokolade og smørret
Rør rundt til chokolade og smør er smeltet
Skil æggene og pisk blommerne let med en gaffel
Bland æggeblommerne i chokolademassen
Pisk æggehviderne luftige
Vend først 1/3 af æggehviderne i chokolademassen inden resten vendes i
Hæld chokolademassen i springformen
Bag ved 170 grader i ca 50 minutter eller til der ikke hænger noget dej i, når der stikkes en kødnål ned i midten af kagen.

Sesamnougatine (Gü chocolate cookbook)
75 g sukker
65 gsmør
1,5 spsk glukose
90 g sesamfrø
2 tsk vand

Smelt sukker, smør, glukose og vand i en gryde og lad det koge op. Når det har kogt skrues der ned for varmen og sukkermassen simrer til al sukkeret er opløst og massen ser ud til at være kogt sammen
Fjern gryden fra varmen og bland sesamfrøene i sukkermassen
Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld sesammassen på pladen
Spred massen ud så den er ca 2 mm tyk
Bag ved 180 grader i ca 10 minutter eller til det har taget farve
Køl af og bræk i passende stykker

Kaffeis se her

Servering
Skær kagen i 12 stykker og placer dem på en tallerken
Sæt en kaffeis på den ene side
Forbind de to elementer med et stykke sesamnougatine
Spred en håndfuld blåbær rundt på tallerkenen
Server med det samme til de forventningsfulde fødselsdagsgæster

Ingen kommentarer:

Send en kommentar