lørdag den 20. september 2014

Æblekage


I denne æblesæson er det bare om at få brugt dem til en masse kager. Jeg fandt Lone Landmands opskrift frem fra sidste år, og den er stadig lige så god og nem som sidste gang.

Æblekage
Springform Ø28cm

250 g blødt smør
200 g sukker
4 æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
4 tsk. vanillesukker
8-10 æbler
3 tsk. kanel
5 spsk. sukker

Skræl æblerne og skær dem i tynde både
Pisk smør, 200 g sukker og vanillesukker luftigt
Pisk herefter æggene i et ad gangen
Vend mel og bagepulver i dejen til sidst
Bland kanel og 5 spsk sukker sammen

Foer springformen med bagepapir
kom 1/3 del af æblerne i bunden og drys 1/3 af kanelsukkeret over
Kom 1/2 af dejen over æblerne
Hernæst 1/3 æbler og 1/3 kanelsukker og resten af dejen
Stik de sidste æbler ned i dejen i et pænt mønster og drys resten af kanelsukkeret over

Bag ved 180 grader i ca 75 min
Kagen er bedst dagen efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar