tirsdag den 25. november 2014

Brombær og lakrids islagkage


Den anden islagkage var med brombær fra eksilforældrenes have kombineret med lakrids. Heller ikke en dårlig kombination.

Brombær og lakrids islagkage (med inspiration her fra)
Ca 10 persomer
Springform Ø24 cm

Bund
200 g hasselnødder
5 æggehvider
250 g sukker
5 tsk rålakridspulver, fx fra Bülow

Is
2 vaniljestænger
250 g sukker
625 ml sødmælk
550 g brombær
12 pasteuriserede æggeblommer
Saft fra 1½ citron
500 ml fløde

Marengs
75 g pasteuriserede æggehvider
75 g sukker
50 g vand
1,5 tsk lakridspulver

Blend hasselnødderne fint i en minihakker
Pisk æggehvider, sukker og lakridspulver til marengs
Vend hasselnødderne i
Beklæd bunden af en springform med bagepapir
Kom hasselnøddemarengsen i
Bag ved 175 grader i ca 20 minutter
Tag ud af ovenen og køl af

Skrab vanillen ud af stængerne og mas kornene ud i 1 spsk af sukkeret
Kom mælk, vanillesukker og vanillestang i en gryde og varm op til kogepunktet
Tag gryden af varmen og lad det trække til mælken er kølet helt af
Fisk vanillestængerne op af mælken
Blend brombær og bland med citronsaft og vanillemælk
Pisk æggeblommer og resten af sukkeret til en æggesnaps
Bland det med brombærmælken
Pisk fløden og vend den i brombærblandingen
Kør ismassen på ismaskine

Beklæd siderne af springformen med plastik, f.eks en plastlomme, der er skåret op
Kom isen i formen og glat toppen
Sæt på køl i minimum 7 timer

Tag isen ud ca 30 min før servering og tag plastik og bagepapir af, inden islagkagen placeres på et fad
Sæt på køl

Pisk æggehvider og lakrids luftigt
Kom sukker og vand i en gryde, og lad det koge i ca 10 minutter for svag varme
Pisk sukkermassen i æggehviderne og blive ved med at piske til marengsen er afkølet
Kom marengsen i en sprøjtepose
Tag islagkagen ud, og sprøjt marengsen på
Hvis du har en bundselbrænder, så giv marengsen lidt gas inden servering




Ingen kommentarer:

Send en kommentar