torsdag den 27. november 2014
Jordbær og hyldeblomstislagkage
Sidste islagkage på fødselarens middagsbord lod smagsløgene bringe gæsterne tilbage til sommer og sol med eksilmoderens hjemmelavede hyldeblomstsaft og selvplukkede jordbær.
Kagen tager lidt længere tid at lave, da jordbærisen ligger inden i hyldeblomstisen. Jeg fik desværre ikke et billede af snittet, men klik på linket nedenfor, hvor du kan se hvordan det ser ud.
Jordbær og hyldeblomstislagkage (med inspiration her fra)
Ca 10 personer
Springform Ø24 cm
Mandelbund
5 æggehvider
250 g sukker
200 g mandler
Jordbæris
650 g friske jordbær
2,5 dl fløde
2,5 dl mælk
125 g sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
Saften fra 1/2 citron
Hyldeblomst-is
6,5 dl fløde
6,5 dl mælk
10 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
4 dl hyldeblomstsaft (afhængig af hvor koncentreret saften er)
1 bakke friske jordbær
Bland mandlerne fint i en minihakker
Pisk æggehvider og sukker til marengs
Vend mandlerne i marengsen
Beklæd bunden af en springform med bagepapir og kom marengsen i
Bag ved 175 grader i ca 20 min
Køl af
Blend alle ingredienser til jordbærisen sammen og kør på ismaskine
Tag en kagering på ca Ø18 cm og stik den ned i bunden
Beklæd den med plastik, som f.eks en opskåret plastlomme
Fyld jordbærisen i og glat overfladen
Frys i minimum 4 timer og gerne natten over
Varm fløde og mælk op til kogepunktet
Pisk æggeblommer og sukker luftigt
Pisk mælkefløden ned i æggemassen
Varm æggemælken op til 80 grader under omrøring og lad det køle af
Kom hyldeblomstsaften i og smag til
Kør massen i ismaskine
Tag jordbærisen ud og fjern kagering og plastik
Hvis du har beholdt springformen omkring kagebunden skal den beklædes med plastik, og hvis ikke, så placer en kagering omkring kagebunden og beklæd den med plastik.
Kom hyldeblomstisen ned mellem kagering og jordbærisen. Pres godt ned.
Kom på køl igen
Tag islagkagen ud ca 30 minutter før servering og sæt på køl
Skær jordbærrene i tynde skiver, og læg dem på islagkagen umiddelbart før servering
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar