onsdag den 9. december 2015

Specier med kakao


Disse specier tager lidt længere tid at lave, men de er tiden værd for den fine effekt, som bliver helt hypnotiserende når man bager mange af dem...

Specier (opskrift fundet her)
Ca 100 stk

300 g smør
335 g mel
40 g kakao
125 g flormelis
1 spsk vaniliesukker

Find to skåle frem
Kom halvdelen af smør, flormelis og vanillesukker i hver skål
Kom 190 g mel i den ene skål og resten af melet og kakaoen i den anden
Ældt ingredienserne sammen, så du har en hvid og en brun dej
Rul de to deje ud i rektangler på ca 3 mm tykkelse. Den hvide lidt bredere end den brune
Læg den brune dej på den hvide dej og rul dem sammen som en roulade
Kom rullen i en pose eller husholdningsfil og læg den i fryseren i en time eller mere
Skær rullen ud i skiver på ca 0,5 cm og læg dem på en plade

Bag ved 200 grader i ca 7-9 minutter. De skal ikke tage farve
Køl af på en rist og opbevar i en lufttæt beholder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar