fredag den 6. december 2013

And, selleri, æble


Den anden hovedret var en lækkert lakridsmarineret andebryst med en dekomponeret waldorfsalat. Lækker og let. Opskriften på anden er selvfølgelig fra Johan Bülows nye kogebog.

Lakridsmarineret andebryst med dekomponeret waldorfsalat
4 personer

1 andebryst
2 dl rødvin
1 lille appelsin
3/4 dl brun farin
1,5 spsk sød lakridssirup

12 hele valnødder
4 stængler blegselleri
12 vindruer

2 æbler
1 tsk sukker
2 tsk creme fraiche

Steg andebrystet efter anvisningerne
Kog rødvin, appelsinen, som er skåret i kvarte, farin og lakridssirup op
Lad bryst og lage køle af og kom herefter brystet i lagen, så den dækker
Lad det trække på køl i minimum 24 timer

Skræl æblerne og udkern dem
Skær dem i mindre stykker
Kog dem møre med sukker og lidt vand
Blend æblemosen fin
Bland den med creme fraiche og kom æblecremen i en sprøjtepose

Skær andebrystet i fine skiver
Skyl blegselleri og skræ det i fine strimler med en kartoffelskræller
Skær vindruerne i halve
Anret det hele tilfældigt på en tallerken
Drys lidt salt over og kværn frisk peber over og server


Ingen kommentarer:

Send en kommentar