tirsdag den 3. december 2013

Æble, jordskok, rogn


Denne fine forret er tyvstjålet fra Kokkenes Klimakogebog, og er en Erwin Lauterbachopskrift

Æble-jordskokkompot med rogn
4 personer

4 belle de boskop æbler
100 g skrællede jordskokker
2 tsk hakket timian
2 spsk citronsaft
1 dl stenbidderrogn

Skræl æblerne, udkern dem og skær dem itern
Skær jordskokkerne in mindre tern
Sauter æbler og jordskok i lidt olie og tilsæt timian og citronsaft
Damp æbler og jordskokker møre i ca 15 minutter. Husk at røre rundt
Smag til med salt og peber
Lad kompotten køle af

Server den kolde kompot ved at udstanse den eller komme den i en rund form
Kom en teskefuld rogn på toppen og pynt med lidt frisk timian

Rognens salte og sprøde spiller godt op mod kompottens sødme og blødhed, og portionen er helt tilpas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar