torsdag den 5. december 2013

Svin, pasta, parmesan


På en eller anden måde er denne ret ikke kommet med i forlønet da jeg skrev om damemiddagen, men I kal da ikke snydes for aftenens første hovedret, som var en fortolkning af flæskestegen, denne gang pakket ind i pasta.

Ravioli med svin, parmesan og rødbede
4 personer som forret eller som del del af en større menu

100 g hvedemel (tipo00)
1 æg

50 g hakket svinekød
1 lille skalotteløg
1/2 æg
1 spsk mel
Julekrydderier efter behag

30 g parmesan
4 flæskesvær
1 håndfuld rødbedespirer
Smør

Start med at ælte 100 g mel og 1 æg sammen til en pastadej
Dejen skal æltes ca 10 minutter eller til dejen er blevet smidig
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i minimum 30 minutter - maksimum 2 timer

Bland svinekød, finthakket løg, æg, mel og krydderier sammen til en fars
Sæt den i køleskabet i minimum 30 minutter, så den kan sætte sig

Hak flæskesvær fint

Rul pastadejen ud på en pastamaskine eller med en kagerulle, så tyndt som muligt
Skær dejen i firkanter af ca 7x7 cm
Kom en teskefuld fars på hver anden firkant
Kom lidt vand på fingrene og kør det rundt på firkanterne med fars på
Kom den anden firkant over og pres ned over farsen, så der er så lidt luft som muligt
Læg dem på en meldrysset bageplade
Lav 8 ravioli i alt

Lige før servering koges ravilolierne i letsaltet vand i ca 7 minutter afhængig af tykkelsen på pastaen
Smelt samtidig 30 g smør på en pande
Kom de færdige ravioli på panden og lad dem søbe lidt smør op inden de anrettes på tallerkner
Riv godt med parnesan over
Drys flæskesvær over og slut af med en lille top rødbedespirer
Server med det samme


Da mange af gæsterne ikke kendte hinanden er det altid godt med selskabslege, og opvask er en fremragende en af slagsen - især når man skal bruge tallerknerne igen, ikke har opvaskemaskine og heller ikke gider have en kæmpe opvask når gæsterne er gået.
Heldigvis gik de med på opgaven og hyggede sig gevaldigt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar