mandag den 2. december 2013
Saltede mandler
Nu starter der en uge med en mere detaljeret gennemgang af retterne til damemiddagen.
Vi startede med en lille snack til drinken, som manden i Kvickly kaldte "Rågelejedrinken". 2 dele kir og 1 del lime og så knuste is. De fleste syntes godt om den og bragte dem tilbage til 80'erne. De ikkealkoholiserede fik æblejuice med danskvand.
Saltede mandler er overraskende nemme at lave, så kom bare i gang. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift.
Saltede mandler
200 g mandler
2 dl vand
3 spsk salt
Kom vand og salt i en gryde og kog det op. Rør rundt til saltet er opløst
Kom mandlerne i og kog op
Sluk for varmen og lad mandlerne trække i saltvandet i 20 minutter i gryden under låg
Hæld vandet fra mandlerne og kom dem på en bageplade
Tør mandlerne i ovenen ved 150 grader i 20 minutter
Lad dem køle af og server dem
De kan holde sig i et stykke tid i en lufttæt beholder
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar