Foto: Mark Gazel
Æble-nougatlagkage
Ø30 cm
Lagkagebunde
8 æg
280 g sukker
280 g mel
2 tsk vanillesukker
120 g smør
Smelt smørret og lad det køle af
Pisk æg og sukker luftigt - ca 15 minutter
Si mel og vanillesukker over marengsen og vend det forsigtigt i
Kom til sidst det smeltede smør i og vend det ligeledes forsigtigt i
Beklæd bunden af springformen med bagepapir og hæld dejen deri
Bag ved 190 grader i ca 25 minutter eller til der ikke hænger dej i en kødnål når den stikkes ned i kagen
Afkøl og skær kagen i tre bunde
Æblegrød
15 æbler
3 spsk sukker
1 tsk vanilesukker
Skræl æblerne, skær kernehuset ud og skær æblebådene i mindre tern
Kog æblerne til en grød med sukker og vanillesukker
Køl af
Nougatmousse
6 blade husblas
3 dl sødmælk
600 g nougat
750 ml fløde
Kom husblas i koldt vand
Varm mælk op til kogepunktet og smelt nougat, som er skåret i mindre tern, i mælken
Smelt til sidst den udblødte husblas i nougaten
Pisk fløden stiv og vend nougaten i
Nøddekrokant
150 g hasselnødder
1,5 dl sukker
1/2 spsk malede kaffebønner
Smelt sukker på en pande
Kom de hakkede nødder og kaffen i og rør rundt
Køl af på et stykke bagepapir
Smørcreme
250 g blødt smør
500 g flormelis
Ca 1 spsk mælk
1,5 tsk kanel
Pisk det bløde smør, kanel og flormelis sammen
Tilsæt lidt efter lidt mælken til den har en luftig og smørbar konsistens
Marcipankant
300 g marcipan
3 spsk glukose
1 dl flormelis
Ælt alle ingredienserne sammen. Tilsæt evt mere flormelis, hvis massen er for klistert
Sammenlægning
Placer en bagering på serveringsfadet
Start med at lægge en lagkagebund
Hernæst et lag æblemos
Halvdelen af nougatmoussen
Drys 1/3 af nøddekrokanten ud over moussen
Læg endnu en lagkagebund og gentag
Sæt på køl i minimum 12 timer
Tag kagen ud og smør den op med smørcremen
Sørg for at toppen får et flot lag og bliver glattet pænt ud
Rul marcipanen ud til en lang bort mellen to stykker husholdningsfilm, som er 1 m lang og 1 cm højere end kagen
Skær marcipanen ud, så kanterne er lige
Beklæd kanten af kagen med marcipan
Pynt med resten af nøddekrokanten og lav evt lidt pynt af resten af marcipanen
Foto: Mark Gazel
Ingen kommentarer:
Send en kommentar