tirsdag den 2. december 2014

Citron-birkes lagkage


I weekenden blev det til to lagkager, som blev bagt til familiens årlige julefrokost, som i faderens 70 års fødselsdag var en kobineret jule-fødselsdagsfrokost.

Denne lagkage var min favorit, tiltrods at den er en smule tung, men med citronens syrlighed ryger der nemt et stykke eller to ned. Kagen er lagt sammen med lemon curd og smurt op med en citronfløde.

Citron-birkes lagkage (kageopskrift fra Hummingbird og resten fra Copenhagen Cakes)

Springform Ø24 cm

Kage
380 g smør
380 g mel
380 g sukker
6 æg
2 tsk bagepulver
8 spsk birkes
4 spsk reven citronskal
50 ml mælk
200 g hytteost

Sirup
Saften af 2 citroner
100 g sukker

Lemon curd
260 g sukker
4 æg
Saft og reven skal fra  citroner
100 g smør i små tern

Citronfløde
4 dl fløde
1,5 dl lemon curd
3 spsk sukker

Kagebunde
Pisk smør og sukker luftigt
Tilsæt æggene et ad gangen mens der piskes
Tilsæt resten af ingredienserne
Fordel dejen ligeligt i fire springforme og bag bundene ved 190 grader i ca 25 minutter til kagen er færdigbagt.

Kog en sirup af sukker og citronsaft og drys den over de nybagte bunde

Lemon curd
Kom sukker, æg, saft og skal fra citronen i en skål og sæt den over et vandbad mens der piskes roligt til det tykner
Tag curden af varmen og rør smørret i
Lad det køle af

Citronfløde
Kom lemoncurd og sukker i fløden og pisk til det er stift

Sammenlægning
Læg en bund på et kagefad og smør 1/3 af lemoncurden på
Gentag til alle bundene er brugt og en bund er øverst
Smør kagen op med citronfløden og tyl et fint mønster på toppen
Lad den trække i en times tid før servering


2 kommentarer:

  1. Sagde du citron? HAPS! :-D
    Smuk kage :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg vidste det var en kage for dig Piskeris ;-)
      Glæder mig til masser af julesmåkager!

      Slet