mandag den 23. februar 2015

Jordbær cheesecake


En af fødselsdagskagerne var en jordbær cheesecake, som jeg selv var ret glad for. Jeg har stadig jordbær i fryseren fra i sommer, så det var bare med at få dem brugt. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift af Luisa Lorang, og lavede den bare med jordbær i stedet for hindbær.

Jordbær cheesecake
Springform 22 cm

350 g frosne jordbær
40 g flormelis

75 g smør
150 g digestive kiks

5 blade husblas
1 citron
300 g flødeost naturel
130 g sukker
150 g fløde
200 g creme fraiche
2 æggehvider

Lad de frosne jordbær tø langsomt op i køleskabet
Tag 1/2 dl af den klare jordbærsaft fra
Blend jordbær og flormelis til en puré

Beklæd bunden af springformen med bagepapir og sæt kageplast på siderne
Smelt smørret
Knus kiksene fint med en kagerulle eller i hænderne
Bland smør og kiksekrummer sammen
Pres kikseblandingen ned i bunden af springformen og sæt den på køl

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca 5 minutter
Riv skallen af citronen og pres saften ud af den
Lun citronsaften i en gryde og smelt husblassen ud i den
Pisk flødeost og sukker sammen
Kom citronsaft og citronskal i og pisk videre
Vend forsigtigt piskede æggehvider i flødeostemassen
Vend herefter jordbærpuréen i
Hæld jordbærostemassen ned i springformen
Dryp små prikker jordbærpuré ned i en spiral på toppen af kagen og træk en tandstik eller kødnål igennem dem for at lave dem til forbundne hjerter
Sæt kagen på køl til dagen efter
Løsn kagen ud af springformen og sæt den på et pænt fad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar