KÚFISKUR (mahogni musling med persilleolie)
ØDA (hestemusling)
IGULKER (søpindsvin)
SKERPIKJØT (skærpekød)
PURRA (porre)
GARNATÀLG (fårefedt)
RABARBUR (rabarber)
TORSKUR OG VATNKARSI (torsk og brøndkarse)
KRABBI OG LODNA (krabbe og hyld)
KALVI OG VILLAR URTIR (helleflynder og vilde urter)
HUMMARI OG GRANN (hummer og gran - aftenens, efter min mening, bedste ret)
SEYDARHØVD OG EPLIR (lammehoved og kartofler)
HAVHESTUR OG REYDROT (mallemuk og rødbede)
SITRONJARNURT OG TIMIAN (citronverbena og timian)
SYRA OG GRASS (syre og græs)
SØL OG BLABER (tang og blåbær)
GODARAD (gode råd og kaffe)
Det eneste jeg havde forberedt inden afrejsen til Færøerne var at booke bord på restaurant Koks, som efter sigende er Færøernes bedste restaurant. Jeg var tæt på at prøve restauranten af, da de var i København, men besluttede at tage dem på hjemmebane, og det var et rigtigt godt valg.
Restauranten ligger i den historsiek by Kirkjubøur i et hus fra 2009, som ligner et af de gamle og hyggelige huse. Der er plads til 25 gæster, og denne aften var vi kun 12, hvilket var meget luksuriøst, så der var tid til at snakke lidt ekstra med tjenerne og spørge ind til retterne.
Og hvilken menu. Vi startede med 7 starters og gik herefter over til menuen, som var lige så fantastisk som de første syv smagsindtryk fra Færøerne. Vi havde intet at udsætte på hverken maden eller drikkevarerne, som for mit vedkommende var en lækker juicemenu, hvor der kun var en, der var lidt for parfumeret for mig, men det er nok fordi jeg generelt ikke er til rose i drikkevarer. Betjeningen var afslappet og professionel med et twist af humor, hvilket lige var i vores ånd.
Så hvis du er på disse kanter kan jeg absolut kun anbefale at tage et smut omkring Koks - det er virkelig omvejen værd!
Wauw - det ser virkelig spændende ud! Ærgerligt at de ikke ligger lidt tættere på :D
SvarSletJa det er, men Færøerne er bestemt en omvej værd ;-) Og man kan bare håbe at de laver en pop-up igen!
SletHey, a request for you: I'm working on my own writeup of KOKS from a visit a few weeks before, and I neglected to photograph the fulmar and beetroot dish (which was quite memorable, but not necessarily my thing). Mind if I link to your photo (with credit)? Thanks!
SvarSletGlad your trip to the Faroes looked at least as nice as ours.
(And you can see my eventual writeup at offbeateats.org)
Of course you can. I can also send you the photo so you can use it to your format? Just send me your e-mail.
Slet