torsdag den 7. marts 2013

Grasshopper Pie


Da prinsessen havde købt en del skumfiduser, da hun var i Hamburg, tænkte hun, at nogle af dem måtte lade livet i en kage. Nok ikke den dårligste død for sådan en sukkerholdig ting.

Hun havde i længere tid skulet en smule til opskriften på Grasshopper Pie i sin Hummingbird kagebog, nok mest på grund af den grønne farve, og da lejligheden bød sig tog hun chancen og lod den indgå i kageudvalget til hendes fødselsdag.

Grasshopper Pie (a la Hummingbird Bakery)

Springform ca. 23 cm

Bund
250 g digestive kiks
35 g kakaopulver
175 g smeltet smør

Knus kiksene i en foodprocessor, minihakker eller med en kagerulle
Bland det med kakaopulver og mix det sammen med smeltet smør
Beklæd bunden af springformen med bagepapir
Pres kiksemassen ned, så overfladen bliver jævn og fast
Sæt i køleskabet så massen kan sætte sig

Fyld
180 g store, hvide skumfiduser
180 g mælk
1/4 tsk pebermynteessens
Grøn frugtfarve/pastafarve efter forgodtbefindende
500 g fløde (opskriften siger 700 g, men prinsessen syntes det var alt for meget)

Smelt skumfiduserne sammen med mælken over lav varme
Tag gryden af varmen og tilsæt pebermynteessens og farve
Lad massen afkøle i ca 15 minutter
Pisk 300 g fløde og bland det med skumfidusmassen
Hæld massen i springformen over bunden og sæt på køl igen i et par timer

Servering
Tag kagen ud af køleskabet og kør en kniv rund i springformen inden den løsnes
Læg kagen over på et serveringsfad og fjern bagepapiret
Pisk de resterende 200 g fløde, kom det i en sprøjtepose og pynt kagen
Server med en lille likør

Ingen kommentarer:

Send en kommentar