tirsdag den 5. marts 2013

Gulerodslagkage


Efter en hård med god weekend med masser af dukketeater er prinsessen tilbage på banen med flere kager fra fødselsdagsbordet.

Op til flere fødselsdagsgæster udtalte, at denne kage var den bedste gulerodskage de har smagt til dags dato, og da opskriften kommer fra prinsessens venner i Hummingbird Bakery er der ingen tvivl om, at opskriften er gennemprøvet.

Gulerodslagkage (fra Hummingbird Bakery)
Springform ca. 20 cm

450 g revet gulerod
1,5 spsk fintreven frisk ingefær
80 ml kærnemælk
3 æg
2 tsk vanillesukker
250 g solsikkekerneolie
400 g sukker
500 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
80 g valnødder

Pisk æg og sukker luftigt
Bland de andre ingredienser i og pisk til det hele er blandet godt sammen

Har du ikke fire ens springforme kan du enten vælge at bage de 4 bunde hver for sig eller lave to kager, som herefter bliver delt i to. I hvert fald skal du ende op med 4 bunde i alt.

Bag kagerne ved 179 grader i ca. 30 minutter, hvis de bages enkeltvis og ca 45 minutter, hvis der bages til to bunde ad gangen.

Tag kagerne ud, når der ikke hænger dej på en kødnål, der er stukket godt ned i kagen og lad dem køle af på en rist.

Smørcreme
100 g blødt smør
600 g flormelis
1 spsk revet appelsinskræl
250 g flødeost

Pisk smør og flormelis sammen
Tilsæt de andre ingredienser og pisk til cremen er luftig

Læg kagen sammen ved at smøre en tyndt lag smørcreme mellem alle kagelag.
Brug resten af smørcremen til at smøre kagen op med.

Server til de sultne fødselsdagsgæster sammen med de andre kager på kagebordet.


2 kommentarer:

  1. Den ser skøn ud, og jeg plejer at være meget begejtret for Hummingbird Bakery, men ingefær?! Smager den meget af ingefær?

    SvarSlet
    Svar
    1. Den har en lille note af ingefær, men jeg synes ikke det er voldsomt. Men nu er jeg også ret glad for ingefær! Bare skær ned på mængden eller udelad det!

      Slet