lørdag den 30. marts 2013

Tandoori kylling med tilbehør

Sidst prinsessen købte en kylling valgte hun at partere den i stedet for at stege den hel. Da turen kom til lårene og vingerne besluttede hun sig for at kaste sig ud i det indiske køkken med Tandoori kylling med en kikærtesalat og spinatvafler.


Tandoori kylling
2 personer

2 kyllingevinger og lår
2 dl youghurt naturel
Saften fra 1 lime
1 tsk stødt ingefær
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt chili
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
1 stødt nellike
1/2 tsk kanel
1 tsk cayenne peber

Bland alle krydderierne sammen og bland dem i yoghurten. Smag til. Kom blandingen ned i en pose sammen med kyllingestykkerne og læg det på køl i ca 24 timer. Sørg for jævnligt at massere marinaden ind i kyllingen.
Steg kyllingen i ovnen i ca 25 minutter ved 220 grader.


Kikærtesalat
Prinsessen tog den på slump, så der kommer ingen mængdeangivelser, men gå efter mavefornemmelsen.

Kogte og afkølede kikærter
Kogte rødbeder skåret i mindre tern
Rødløg
Kapers
Fårefeta
Saften fra en citron
Salt og peber
Olie

Anret alle ingredienser på et fad og stænk dressing lavet af citron, olie og salt og peber over salaten.


Har man som prinsessen stadig en kærlighed til sit forholdvis nye vaffeljern, kan man nemt kaste sig ud i disse spinatvafler som tilbehør.

Spinatvafler
ca 6 stk

1 æg
100 g kærnemælk
75 g vand
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
75 g smør
1 tsk salt
100 g spinat

Pisk æg luftige
Kom resten af ingredienserne i pånær smør og spinat og pisk sammen
Sæt dejen på køl i ca 30 minutter
Smelt smørret og lad det køle en smule af
Vend smørret i dejen
Har du frisk spinat skal de skylles og blancheres. Har du frossen skal det tøes op og al vandet presses ud.
Bland spinaten i dejen og bag vaflerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar