torsdag den 2. juli 2015

Hyldeblomstsaft


Der er sæson for hyld, og selvfølgelig skal det udnyttes. Jeg tog cyklen en søndag morgen udstyret med en pose og en saks, og så gik turen til Valby Parken, hvor der er masser af hyldeblomster at plukke - langt fra bilos.

Jeg fik plukket en halv bærepose, som blev til 600 g hyldeblomster efter de var blevet klippet fra stilken. Det gav mig ca 1,5 ltr saft.

Hyldeblomstsaft
Ca 1,5 ltr

600 g hyldeblomster, der er klippet af stilken
1,3 ltr vand
1 kg rørsukker
3 økologiske citroner
20 g vinsyre

Kom hyldeblomsterne i en gryde eller skål
Skær citronerne i tynde skiver og kom kom dem over hyldeblomsterne
Kog vandet med sukker til sukkeret er opløst
Rør vinsyren i
Hæld den varme sukkerlage over hyldeblomsterne og rør rundt
Lad det køle af inden der kommes låg på og stille på køl i 4-6 dage
Rør i gryden af og til og smag på saften
Når du er tilfreds med smagen sies blomster og citron fra og saften hældes på skoldede glas
Nyd den resten af sommeren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar