fredag den 28. august 2015

Lakrids cupcakes med citronfrosting


Disse lakridscupcakes med citronfrosting er en sikker vinder for lakridselskere. Jeg fandt opskriften her, og de smager vanedannende godt.

Lakrids cupcakes med citronfrosting
ca 12-15 stk

Muffins
160 g smør (blødt)
225 g sukker
1 spsk vanillesukker
3 æg
250 g mel
2 tsk bagepulver
3 - 4 tsk lakridspulver
1,5 dl mælk

Pisk smør, sukker og vanillesukker luftigt
Pisk herefter æggene i et ad gangen
Rør skiftevis mælk, mel og bagepulver i og rør til dejen er helt jævn og melet er rørt ud
Kom dejen i muffinforme og bag ved 180 grader i ca 20 minutter eller til der ikke er dej der hænger ved når man stikker en kødnål i midten af kagerne
Køl af på en rist

Frosting
125 g smør (blødt)
200 g flødeost (ikke light)
125 g flormelis
Revet skal fra 1 citron
1-2 tsk citronsaft

Pisk smør, flødeost og flormelis luftigt
Tilsæt skal og citronsaft og pisk
Sørg for at frostingen ikke bliver for blød
Kom frostingen i en sprøjtepose med rund tyl
Hvis du bruger en stjernetyl hænger citronskallen fast i tyllen og det ser ikke pænt ud og er ret besværligt.
Pynt med lidt citronskal og lakridspulver

Jeg lavede dem også som minicupcakes, og pyntede med et lille stykke lakrids i stedet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar