tirsdag den 25. marts 2014

Chokoladetærte med citronis


Forleden var jeg på besøg hos nogle venner, hvor jeg havde lovet at tage desserten med. Det blev til denne lækre chokoladetærte med chokoladeganache, toppet med en citronis. Ikke den dårligste afslutning på den første uge tilbage på job.

Chokoladetærte med chokoladeganache (opskrift fra kogebogen Gü)
Tærteform på 33x10 cm (ca 6 personer) Dobbel op, hvis du laver i en almindelig rund tærteform

75 g hvedemel
50 g koldt smør i små tern
1 teske med top kakaopulver
25 g flormelis
1 knivspids salt
1 æggeblomme
100 g chokolade

Bland mel, kakaopulver, flormelis og salt sammen i en skål
Kom det kolde smør ned til melblandingen og smuldr det
Saml dejen til med æggeblommen
Pres dejen flad og pak den ind i film
Læg på køl i et par timer
Tag dejen ud og rul den ud, så den passer til formen
Pres den ud i tærteformen
Prik dejen med en gaffel
Tag et stykke bagepapir og krøl det sammen inden det lægges ovenpå dejen
Fyld bønner, linser eler bagekugler ovenpå bagepapiret

Bag ved 175 grader i 12 minutter
Tag tærten ud og tag bagepapiret med bønner af
Bag tærten videre i ovenen, til den ikke længere er våd

Hak chokoladen fint og kom den ovenpå den varme tærte
Lad chokoladen smelte og pensl den ud på hele bunden
Lad tærten køle af

Chokoladeganache

80 g 76% chokolade
100 g 50% chokolade
3 dl fløde
1 knivspids salt

Hak chokoladen fint og kom den i en skål sammen med salt
Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen
Lad det stå et par minutter inden fløden røres ud i chokoladen
Lad ganachen køle en smule af inden den hældes i den afkølede tærteform
Sæt tærten på køl og lad ganachen sætte sig
Tag tærten ud en time før servering, den den ikke er helt kold


Citronis - opskrift fra Klidmoster
ca 900 ml

1 ds kondenseret mælk
2,5 dl fløde
3,5 dl citronsaft (saft fra 5-6 citroner + vand til at fortynde med)
Skal af 1/2 citron
1 knivspids salt

Bland alle ingredienser sammen og kør den på ismaskinen
Sæt i fryseren i et par timer
Tag isen op ca 30 minutter før servering og sæt i køleskabet

Og så er det hele klar til servering.

8 kommentarer:

  1. kondenseret mælk hvad er dette og hvor køber du det. Ser lækkert ud..

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christina. Du kan købe kondenseret mælk i de fleste supermarkeder. Det er en sødet, tyk slags mælk.

      Slet
  2. Og har lige fundet en bøtte is i min fryser (-;

    SvarSlet
  3. Nøøøj, det ser godt ud, som altid.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne, det smagte forrygende.

      Slet
  4. Kors, hvor ser det lækkert ud!!! Mums, det må prøves :o)

    SvarSlet
  5. Håber det også smager dig ;-)

    SvarSlet