søndag den 17. marts 2013

Vafler


Prinsessen fik et vaffeljern i fødselsdagsgave, og det skulle selvfølgelig prøves af. Prinsessen valgte at invitere en ægte nordmand til at teste første omgang, og fandt da også en norsk opskrift som hun måtte prøve af.

Vafler
ca. 10 stk

2 æg
100 g sukker
200 g kærnemælk
150 g vand
350 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
2 tsk vanillesukker
150 g smør

Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps
Kom resten af ingredienserne i pånær smør og pisk sammen
Sæt dejen på køl i ca 30 minutter
Smelt smørret og lad det køle en smule af
Vend smørret i dejen og steg vaflerne
Server dem med marmelade og flormelis på ægte norsk maner


Vaflerne var fine og sprøde, men en smule tunge i det - bestemt ikke som eksilmoderens luftige vafler fyldt med smør og fløde. Det må blive en anden dag, at de må en tur gennem vaffeljernet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar