søndag den 8. december 2013

Appelsin, skum, karamel


Sidste tallerken var selvfølgelig lidt til kaffen.

Saltkarameller a la Anne au Chocolat

Kandiserede appelsinskræller med chokolade a la Summerbird

Og de bedste skumfiduser med lakrids, som Jacob Mielcke har givet opskriften på. De er klart bedste når de lige bliver skåret!

Skumfiduser med lakrids
Form på ca 20x15 cm

250 g sukker
25 g glukose
100 g vand
5 blade husblas
65 g æggehvide
3 tsk lakridspulver
Flormelis

Vand, glukose og sukker koges op til 130 grader. Det tager ca 20 minutter
Pisk æggehviderne halvt stive
Læg husblasen i blød i koldt vand
Når sukkermassen har nået de 130 grader hældes den i en tynd stråle over æggehviderne mens der piskes for fuld hørm
Smelt husblasen og pisk den med i
Smag til med lakridspulver mens der stadig piskes
Pisk massen til den føles som en luftig og sej marengs
Kom marengsen ned i en flormelisdækket form og lad den sætte sig inden den skæres ud

Det var enden på damemiddagen. Håber du er blevet inspireret til selv at nyfortolke julemiddagen.

2 kommentarer:

  1. Sikke nogle vildt lækre opskrifter du har udgivet. Jeg har helt lyst til at prøve det hele!

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber du får lejlighed til at prøve bare en enkelt ting. Nogle gange skal anledningen bare lige være der ;-)

      Slet