lørdag den 7. december 2013

Fløde, mandel, kirsebær


Desværre fik jeg ikke taget billeder af den første dessert, som var en rimelig mislykket glöggis, som det til trods at den havde svært ved at stivne smagte rigtigt godt, kanelis og vanillestang. Dejlig dessert.

Hernæst kom denne fortolkning af en ris a la mande - uden ris.

Lakridspanna cotta med kirsebærgelé og mandelbrud
4 personer

4 dl fløde
1/2 spsk lakridssirup
1 vanillestang
1 spsk sukker
5 spsk kirsebærsauce
3 blade husblas

40 g smør
70 g finthakkede, smuttede mandler
1/2 spsk mel
40 g flormelis
1 spsk fløde

Læg 2 blade husblas i blød i koldt vand
Skrab forsigtigt vanillekornene ud af stangen og mas dem ud i sukkeret
Varm langsomt fløde, sirup og vanillesukker op til det næsten koger
Kom de udblødte blade husblas i og rør dem ud i flødemassen
Fordel fløden i 4 glas og sæt på køl

Udblød 1 blad husblas i koldt vand
Varm kirsebærsauce op
Blend kirsebærsaucen
Kom husblasen i kirsebærsaucen

Tag den stivnede fløde ud og kom kirsebærsaucen ovenpå
Sæt tilbage på køl

Smelt smør, mel, flormelis og fløde sammen i en gryde
Kom mandlerne ved og kog op
Spred mandelmassen tyndt ud på en bageplade

Kom den varme masse på en bageplade og bag ved 200 grader i ca 20 minutter eller til den er gylden

Anret ved at brække et stykke af mandelbruddet og stik det i panna cottaen

2 kommentarer:

  1. Mmm, lækkert. Den opskrift er hermed noteret. Tror dog at jeg vil lave den uden lakrids, er ikke så vild med lakrids i alt mulig andet end i lakridser. Tak for opskriften.

    SvarSlet
    Svar
    1. En klassisk panna cotta er heller ikke til at gå galt i byen med. Brug to vanillestænger eller en af de dyre!

      Slet