søndag den 26. januar 2014

Gran Canaria madoplevelser

Ingen ferie uden mad. Vi havde en Turen går til med fra 2008, så den var noget forældet, men mange af de steder der var nævnt, var der stadig og der ud over bevæbnede vi os med trip advisor og vores øjne. Især i de mere turistede områder er der mange restauranter at vælge imellem, mens der i de mindre byer stadig var en del lukkede steder, som vi ikke fandt ud af skyldtes krise eller vintersæson.

Her er nogle af de steder vi besøgte

Kortxo Restaurante i Las Palmas
 Vi startede med det obligatoriske brød og dip, som i dette tilfælde var lækker grøn olie og aioli

Vi fulgte tjenerens anbefalinger til valg af retter og det fortrød vi ikke. Vi startede ud med en avocado og tomassalat, som smagte af sol og sommer. Den kunne godt have brugt lidt knas, men det fik vi til gengæld i den næste forret.

Jeg fandt ikke ud af, hvad det var, men det smagte lidt hen ad en let foie gras som var frosset og skrællet i små flager. Med en karameliseret balsamicosauce og salt var det bare lækkert.

Hovedretten var et lækkert stykke oksekød med sprøde fritter og grillet peberfrugt. Simpelt men fantastisk.

Helt klart et sted jeg kan anbefale, hvis man er i Las Palmas.

Las Caracolas, Playa de Melenara
Vi skulle selvfølgelig også smage den lokale paella og tog ned til stranden for at være tæt på råvarerne. Las Caracolas ligger lige ud til stranden væk fra det mest turistede område, med kun få restauranter. Las Caracolas serverede heldigvis Paella og den var tilmed god, omend portionen til 2 sagtens kunne mætte 4. Vi fik resten med hjem i en doggy bag til en anden aften.
Til dessert fik vi mandel parfait, hvilket var en udemærket dessert, men ikke noget særligt. Alt i alt en fin restaurant med udemærkede priser og en fantastisk beliggenhed.

Palm Garden, Patalavaca
Den sidste dag med bil besluttede vi os for at give den lidt ekstra gas og researchede lidt på trip advisor før valget faldt på Palm Garden.Det var et fint valg. Restauranten ligger på toppen med en fantastisk udsigt over vandet. Til forret valgte vi at dele en tapastallerken efter vi havde erfaret at portionerne generelt er ret store på Gran Canaria. Det var en fin tallerken med lidt forskellige specialiteter.

Til hovedret fik vi chateaubriand, fantastisk lækkert kød og tilbehør - måske lidt for meget efter min smag, men der var ikke noget at sætte fingeren på.

Tilbage på de store portioner, var dette ostetallerkenen - nok til 4, men prinsgemalen fik sig tygget igennem det hele, som overordnet var rigtigt godt, dog med en enkelt smutter på tallerkenen - mozzarella.

Jeg kastede mig over en baileys creme brulée med hindbærsorbet. Creme bruléen smagte godt, men var desværre skilt, hvilket gik lidt ud over smagen. Hindbærsorbeten var køb og jeg forstod aldrig hvad den skulle på tallerkenen - og slet ikke på en klat sprøjteflødeskum - og slet ikke sammen med banan og kiwi. Lidt er også godt, og hvis jeg var dem ville jeg have holdt mig til den enkle servering.

Generelt var den overordnede vurdering dog rigtig god, og tjenerne var søde og rare, så der kommer jeg gerne igen.

Puerto de Laguete, Las Nieves
Restauranten ligger belejligt tæt på vandet og indenfor når man kommer på en kold januardag. Der var ikke mange derinde, men det var indendørs og der så hyggeligt ud. Desuden havde stedet fået fine anmeldelser på tripadvisor, så det så godt ud. Betjeningen var venlig og rolig.
Vi startede med en gang rejer i hvidløg som smagte fint, men så...
Kom to turistgrupper, som fyldte det hele og restauranten blev til en fabrik, hvor deres billige menuer blev smækket på bordet foran de sultne gæster uden hensyn til høflig betjening eller noget som helst.

Midt i det hele kom vores hovedretter på bordet uden at tallerkenen fra foretten blev taget. Mine calamares var helt forfærdelige og det samme var pomfritterne. Det var som om de havde ligget og flydt rundt i alt for kold friture, og da tjenerne var så travle med deres grupper kunne jeg først få kontakt med dem da jeg skulle betale regningen, som var alt for høj i forhold til hvad vi havde fået.
En kæmpe skuffelse som gjorde at jeg var rimelig irritabel de næste par timer.

Asador - Grill de Yolanda, Cruz de Tejeda

Vi stødte på denne hyggelige restaurant lige ved frokosttid oppe i bjergene og besluttede os for at søge ly der. Der var en del lokale spisende, hvilket borgede for kvaliteten, og den var bestemt også fin, men ikke noget særligt. Det var lækker basismad med store stykker kød og kartofler til. 


Til gengæld var stemningen god og hyggelig og betjeningen fin. Priserne er dog skruet en del op, så kom der for en kop (dyr) kaffe og spis et andet sted, med mindre du ikke har noget imod at bruge lidt flere penge på maden for at få den lokale atmosfære.

Vi spiste selvfølgelig andre steder også, men dem kan jeg ikke huske, men der er nok steder at spise på Gran Canaria og priserne er generelt noget under de danske.

2 kommentarer:

  1. Eeeeeeeeeej! Jeg dør af misundelse og drukner i mundvand, hvor ser det bare mega skønt ud!

    - Anne

    SvarSlet