søndag den 25. oktober 2015

Te på slottet - Kokkedal slot


For et par weekender var jeg afsted til Te på slottet på Kokkedal Slot. En fødselsdagsgave, som har taget et stykke tid at få indfriet, men endelig lykkedes det. Og vejret var helt med os for slottet tog sig ud i sin fineste form da vi ankom.


Og indenfor i det fine telokale skuffede forventningerne fra de udendørs rammer os heller ikke. Dejlige bløde stole med masser af ro, dejlig velkomst, flot tapet og fantastiske lysekroner.
Først skulle teen vælges. Der kunne vælges mellem 6 forskellige og hver gang man gerne ville smage en ny fik man en ny kop. Luksus!


Der var to serveringer, og vi startede ud med tre fine salte sandwiches. En rugbrød med en mousse af varmrøget laks, agurkesandwich med gedeostecreme og min favorit: krydret sødde/frugtbrød med blue cheese creme. Frækt!


Herefter en dejlig tebolle, som var luftig og let, og med tandsmør på, samt kringle med sveskemos.


 Og så kom anden servering på bordet. Det var lige før man fik sukkerchok bare af at se på det.


Vi startede fra toppen og arbejdede os nedad. Denne friske passionsfrugtmousse var super skøn og det var lige før jeg godt kunne have undværet marcipanen, som gjorde den en anelse for tung til mig. Men moussen var helt fantastisk!


Så kom vi til det midterste lag, som var en lækker solbærmacaron, en frisk og sprød citrontærte og den mest smagfulde og rige Sarah Bernhard med earl grey chokolademousse.


Og så kunne vi ikke mere. Det kunne vi faktisk næsten ikke allerede efter moussekagen, så heldigvis tilbyder de at pakke resterne ned i en fin Kokkedal Slot-æske, så vi kunne spise de fine småkager og petit four til aftenkaffen. Det koncept var gemalen ret begejstret for.

Det er totalt luksus at komme til te på slottet. Der bliver kredset om en og det hele smager bare rigtigt godt. Jeg kommer gerne igen - især en dag hvor jeg kan gå en tur i de smukke omgivelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar