søndag den 25. september 2016

Kroatien #11 Dubrovnik

Sidste stop på dette års sommerferie var Dubrovnik, som var den mest turistede by sammen med Split, som vi besøgte. Byen er utroligt stemningsfuld, og så har den vist også fået lidt ekstra opmærksomhed, fordi store dele af serien Game of Thrones er filmet der.

Den gamle bydel ligger omkranset af en stor bymur og ligger lige ud til vandet. Den er fra det 7. århundrede og er meget hyggelig og stemningsfuld. Vejret var ikke optimalt, men lidt skyer og regn slog os ikke ud. Efter at have gået lidt rundt i de smalle gader og havnen, valgte vi at tage en tur på bymuren, hvilket var et godt valg, for der er en fantastisk udsigt over byens smukke tage.

Efter en fin frokost skulle vi ud igen, men der var prop ved udgangen, og det tog os ca 5 minutter at komme ud. Så kom tidligt og sørg for at finde en anden vej ud.

Herefter tog vi på stranden på Lapad-halvøen, hvor vi også boede. Fin strand, men er man mere til at bo inde i den gamle by, er der også en fin strand der, og man kan bade i havnen - dog med en del tilskuere til.

Og det var den ferie. Kroatien er et dejligt land at rejse i, og det er nemt at komme rundt med deres busser. En bil ville have gjort det muligt at stoppe flere steder, men det var lidt for dyrt til vores budget denne gang. Men jeg kan helt klart anbefale Kroatien som rejsemål.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar