fredag den 2. september 2016

Kroatien #2 PlitviceFør vi tog afsted var jeg blevet anbefalet at tage til Plitvice nationalpark, som er kendt for sine mange vandfald og søer. Og det var der også rigtigt mange andre der gjorde, hvilket betød at der stort set ikke var til at finde overnatning til rimelige penge. Derfor fandt vi ud af, at man kunne tage en tidlig bus fra Zagreb og være i Plitvice omkring kl 8,30 og så tage en bus videre til Zadar om eftermiddagen .- og som sagt så gjort.

Da vi ankom til entrance 1 var der allerede en meget lang kø, og efter vi havde fået vores bagage ind i en aflåst hytte (dog med adgang for alle, der hentede en nøgle) stillede vi os i kø, og kom ind cirka 35 minutter senere.

Der er mange forskellige ruter inde i parken, og vi valgte den lange (K), som er beregnet til 6-8 timer og som kommer gennem både lower og upper lakes. Her får man også lidt mere park og natur med og kommer væk fra den værste turiststrøm - for der er mange turister, og mange steder står man stille og venter på at komme videre, fordi der er så mange der stopper på de smalle stier for at tage billeder. Vi holdt et godt tempo og klarede turen på ca. 4,5 time inkl et par gode pauser. Er man ikke til så megen motion er der kortere ruter og også både og tog der sejler og kører mellem forskellige stationer i parken.

Men jeg synes at det trods de mange turister er det hele værd, mens gemalen var lidt mere skeptisk. Der er mange mennesker, og det kræver tålmodighed. Det der tog længst tid var at komme ned til det længste vandfald Veliki Slap, som jeg dog ikke synes var omvejen værd. Men hvis man alligevel er ude, så kan man jo lige så godt slå vejen forbi.

At vi klarede turen noget hurtigere end beregnet gjorde at vi havde god tid til at slappe lidt af på en bænk med en is og lidt læsestof, og skal man videre med bussen kan det anbefales at være der i god tid. Vores bus var der ca 20 minutter før beregnet og ventede ikke.

2 kommentarer:

  1. Det ser rigtig flot ud, trods de mange mennesker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var super flot og med god grund, at der var så mange mennesker. Kan klart anbefale turen dertil - og helst udenfor højsæson!

      Slet