søndag den 4. maj 2014
Tusind og en hat
I fredags var jeg inviteret til fernisering på hatteudstillingen Tusind og en hat i Rundetårn. Udstillingen er lavet af Foreningen Danske Modister og Hattemagere og er en sjov, fantasifuld og skøn hatteudstilling, hvor der er alt fra højtforsikrede kongelige haute couture hatte til filmhatte og hatte gennem tiderne som for eksempel postmandens, kokkens og skorstensfejerens.
Selvfølgelig er der også en hatwalk... Og bag de hvide gardiner er der skønne rum med små udstillinger, hvor man kan gå på opdagelse.
Og ja, de har også fået lov til at tegne direkte på væggen!
Og det udstillingsrum jeg bedst kunne lide var selvfølgelig det, hvor man kunne prøve alverdens sjove hatte!
Og når man nu er i Rundetårn, så skulle man være et skarn, hvis man ikke lige kiggede op i toppen for at nyde den fantastiske udsigt over København på en skøn solskinsdag!
Jeg kan stærkt anbefale et kombineret besøg i Rundetårn og Tusind og en hat udstillingen. De er begge et besøg værd!
lørdag den 3. maj 2014
Madklubben - Admiralgade - En anmeldelse
I går var jeg ude i byen og føjte sammen med prinsgemalen, og havde planlagt at smutte forbi en af Madklubbens nye restauranter - Grill Royal på Kongens Nytorv. Der var desværre ikke plads, og vi fik at vide at der først var plads en time senere, men kunne ikke blive skrevet op og blev ikke tilbudt et sted at vente, så i stedet tog vi på Madklubben i Admiralgade, hvor der var plads.
Vi valgte den billige menu med tre retter til 200 kr og blev bestemt ikke skuffet. Jeg startede med en skøn oksetatar med karse og salat. Den kunne godt have klaret noget mere sprødt, men var fin og blød som den var.
Herefter fik jeg den lækreste og møre lameskank med porre og grillet agurk. Der var ikke noget at udsætte på den ret.
Og som en fik afslutning fik jeg en djlig syrlig og frisk citronfromage med lemoncurd og lakridsmarengs. En skøn afslutning på et meget fint måltid.
Alt i alt en god oplevelse for meget rimelige penge. Den eneste ulempe er, at udluftningen i køkkenet ikke er særlig god, så vores tøj lugtede meget af mad da vi kom hjem.
Vi valgte den billige menu med tre retter til 200 kr og blev bestemt ikke skuffet. Jeg startede med en skøn oksetatar med karse og salat. Den kunne godt have klaret noget mere sprødt, men var fin og blød som den var.
Herefter fik jeg den lækreste og møre lameskank med porre og grillet agurk. Der var ikke noget at udsætte på den ret.
Og som en fik afslutning fik jeg en djlig syrlig og frisk citronfromage med lemoncurd og lakridsmarengs. En skøn afslutning på et meget fint måltid.
Alt i alt en god oplevelse for meget rimelige penge. Den eneste ulempe er, at udluftningen i køkkenet ikke er særlig god, så vores tøj lugtede meget af mad da vi kom hjem.
fredag den 2. maj 2014
Nye bøger
Jeg har været så heldig at blive begavet med to nye kogebøger og jeg glæder mig til at komme i gang med at prøve dem af.
Den første er med Anne med bloggen Anne au Chocolat og Maja med bloggen Chocolat. De har begået en fin og piget kogebog med lækre billeder og ditto opskrifter, hvor jeg allerede har prøvet en del af dem fra deres respektive blogge.
Den anden kogebog, Sunde Søde Sager af Ditte Ingemann med bloggen The Food Club, var jeg så heldig at vinde ovre hos Cecilia med bloggen copenhagencakes.com, og alle opskrifter er her uden gluten og sukker - spændende...
Den første er med Anne med bloggen Anne au Chocolat og Maja med bloggen Chocolat. De har begået en fin og piget kogebog med lækre billeder og ditto opskrifter, hvor jeg allerede har prøvet en del af dem fra deres respektive blogge.
Den anden kogebog, Sunde Søde Sager af Ditte Ingemann med bloggen The Food Club, var jeg så heldig at vinde ovre hos Cecilia med bloggen copenhagencakes.com, og alle opskrifter er her uden gluten og sukker - spændende...
Nogle af opskrifterne er ret simple, som at fryse en halv banan og dyppe den i chokolade mens andre kræver mere arbejde, mem det meste ser spændende ud, og jeg glæder mig til at prøve nye sunde opskrifter af!
torsdag den 1. maj 2014
Ramsløg
De sidste to gange jeg har været på Mors har jeg været i skoven for at lede efter ramsløg, men var ikke heldig at finde nogle, og så viser det sig, at de findes en masse lige i Søndermarken, hvor jeg går flere gange om ugen. Forleden havde jeg så taget en pose med, som jeg kunne komme min fangst i, og der var masser at tage af. Dog er bladene ved at være rimeligt store, men leder man længe nok er der også fine og spæde blade at finde.
Af den ene halvdel lavede jeg ramsløgpesto, som består af ramsløg, mandler, solsikkefrø, parmesan og olivenolie sådan lidt på må og få, og det blev til en skøn pesto som smager godt på et stykke rugbrød. Det skal også snart prøves af på nye kartofler.
Den anden halvdel blev blendet med salt (ca 50 g ramsløg og 1 dl salt) og sat i ovnen til tørring i et par timer ved 50 grader. Så skulle det være blendet igen, men jeg faldt for den lettere rustikke konsistens og besluttede mig for at beholde det sådan her. Glæder mig til at se hvordan det smager!
God 1. maj (hvad det så end har med indlægget eller farven at gøre...)
onsdag den 30. april 2014
Nu med have
Urban Gardening er det nye sort, og selvfølgelig skal jeg også være med på bølgen. Derfor fik jeg lov til at stille et par krukker op foran mit værksted. Haven er kun med spiselige blomster og urter, og jeg håber snart at kunne høste frugten af mit "hårde" plantearbejde. Prinsgemalen tror dog ikke på det holder særligt længe, da krukkerne står lige ud til fortorvet, men jeg håber de får lov til at stå og pynte, og selvfølge supplere maden.
tirsdag den 29. april 2014
Dansens Dag
I dag fejrer vi Dansens Dag sammen med danseglade fra hele verden. Jeg har været i gang siden i tirsdags...
Københavns Kommune, hvor jeg jo arbejder, er blevet Dance Attack Kommune, hvilket betyder at vi får lidt ekstra støtte til at lave danseaktiviteter op til og på Dansens Dag. Blandt andet har jeg haft 100 skolebørn på besøg, der har skullet lære Årets Dans, der er inspireret af norsk folkedans, og som de skal optræde med lige om lidt ved en flash mob på hovedbanegården.
Torsdag dansede jeg med min bibliotekar og engagerede børn og deres forældre på biblioteket, og det var også rigtigt sjovt og meget hyggeligt at bruge biblioteksrummet på en anderledes måde.
Søndag var der børnedisco, hvor danseglade børn forlod det gode vejr for en stund for at muntre sig med farvestrålende drinks og dans en masse.
Og i dag starter jeg så på hovedbanegården sammen med 100 børn, kulturborgmesteren og forhåbentligt en masse rejsende, der lige har tid til at stoppe op for en stund og se på de danseglade børn.
Bagefter danser jeg i min frokostpause når lunch beat gæster Vesterbro og så er det ved at være slut for mit vedkommende hvad angår dansens dag. Men der er masser af arrangementer og aktiviteter hele dagen, så kom endelig ud og dans med!
Københavns Kommune, hvor jeg jo arbejder, er blevet Dance Attack Kommune, hvilket betyder at vi får lidt ekstra støtte til at lave danseaktiviteter op til og på Dansens Dag. Blandt andet har jeg haft 100 skolebørn på besøg, der har skullet lære Årets Dans, der er inspireret af norsk folkedans, og som de skal optræde med lige om lidt ved en flash mob på hovedbanegården.
Torsdag dansede jeg med min bibliotekar og engagerede børn og deres forældre på biblioteket, og det var også rigtigt sjovt og meget hyggeligt at bruge biblioteksrummet på en anderledes måde.
Søndag var der børnedisco, hvor danseglade børn forlod det gode vejr for en stund for at muntre sig med farvestrålende drinks og dans en masse.
Og i dag starter jeg så på hovedbanegården sammen med 100 børn, kulturborgmesteren og forhåbentligt en masse rejsende, der lige har tid til at stoppe op for en stund og se på de danseglade børn.
Bagefter danser jeg i min frokostpause når lunch beat gæster Vesterbro og så er det ved at være slut for mit vedkommende hvad angår dansens dag. Men der er masser af arrangementer og aktiviteter hele dagen, så kom endelig ud og dans med!
mandag den 28. april 2014
Fredagskage
I fredags havde jeg kage med til mine københavnske børnekulturkollegaer. De havde nemlig fulgt mine bagerier på facebook og syntes at det var ved at være tid til at de fik smagt på sagerne. Så jeg tog fri torsdag for at bage til dem, og de var heldigvis meget glade for traktementet. Og lige så var mine in-house kollegaer der fik "rester".
På bordet var der følgende kager (jeps, jeg er ret stolt af at jeg er blevet bedre til at begrænse mig!)
Chokoladetærte med chokoladeganache og saltkaramel. Første gang jeg lavede en kage med saltkaramel, men bestemt ikke sidste.
Cirton og birkeskage med citronfrosting er en klassiker.
Hindbær cheesecake på mazarinbund med lidt lakrids.
Blåbær macarons, der blev lidt bløde over natten, men som beholdt den gode smag.
Og slutteligt rabarberlagkagen, som jeg postede i går, denne gang med pistachienødder i bunden og mere rabarberkompot, som jeg syntes klædte kagen rigtigt godt.
Alt i alt en god afslutning på en kort arbejdsuge, som dog sluttede knap så godt med at jeg ridsede bilen - og en anden bil selvfølgelig - og tabte min taske ned i citronfrostingen... Der blev trøstespist burger på Halifax og det hjalp!
På bordet var der følgende kager (jeps, jeg er ret stolt af at jeg er blevet bedre til at begrænse mig!)
Chokoladetærte med chokoladeganache og saltkaramel. Første gang jeg lavede en kage med saltkaramel, men bestemt ikke sidste.
Cirton og birkeskage med citronfrosting er en klassiker.
Hindbær cheesecake på mazarinbund med lidt lakrids.
Blåbær macarons, der blev lidt bløde over natten, men som beholdt den gode smag.
Og slutteligt rabarberlagkagen, som jeg postede i går, denne gang med pistachienødder i bunden og mere rabarberkompot, som jeg syntes klædte kagen rigtigt godt.
Alt i alt en god afslutning på en kort arbejdsuge, som dog sluttede knap så godt med at jeg ridsede bilen - og en anden bil selvfølgelig - og tabte min taske ned i citronfrostingen... Der blev trøstespist burger på Halifax og det hjalp!
søndag den 27. april 2014
Rabarberkage
Selvfølgelig skulle de lækre nye rabarber også prøves af, og valget faldt på Mettes fine forårskage med lidt ændringer.
Da jeg ikke lige havde pistacienødder erstattede jeg dem med mandler og i stedet for at lave en gele piskede jeg 1,5 dl fløde til skum og vendte det sammen med 2 spsk af mors hjemmelavede jordbærmarmelade, som jeg lige havde blendet en tur.
Den var også god. Kom bare i gang!
lørdag den 26. april 2014
Sommersko og Koncerten
I torsdags var jeg i byen og blive luftet sammen med en kollega. Vi var blevet inviteret til premieren på forestillingen Koncerten af Det Olske Teater på Københavns Musikteater og besluttede at smutte på Café Sommersko for at spise lidt aftensmad.
Jeg er en af dem, der ikke kan finde ud af at vælge andet end burger når jeg er på café, men denne gang burde jeg have ladet være, for det var desværre ikke en særlig spændende oplevelse. Slatne fritter der stadig glinsede af olie og en halvkedelig burger var bestemt ikke de 139 kr værd, og når de så serverer drikkevarerne i beskidte glas og bliver letere fornærmet når man beder om et nyt, så kan jeg sagtens finde et andet sted at lægge mine penge - og så gå lidt længere til teatret. Øv, en træls oplevelse, men heldigvis var selskabet godt.
Heldigvis var Koncerten en noget bedre oplevelse. En række skuespillere har sat sig for at lære at spille et instrument og spille klassikere - og det går ikke så godt, men de prøver det bedste de har lært og det er både komisk og tragisk. Lidt for lang i midten men god underholdning. Forestillingen spiller frem til d. 5. maj.
Dog var den bedste oplevelse denne gave jeg fik af min kollega. Den glæder jeg mig til at udforske i køkkenet!
Jeg er en af dem, der ikke kan finde ud af at vælge andet end burger når jeg er på café, men denne gang burde jeg have ladet være, for det var desværre ikke en særlig spændende oplevelse. Slatne fritter der stadig glinsede af olie og en halvkedelig burger var bestemt ikke de 139 kr værd, og når de så serverer drikkevarerne i beskidte glas og bliver letere fornærmet når man beder om et nyt, så kan jeg sagtens finde et andet sted at lægge mine penge - og så gå lidt længere til teatret. Øv, en træls oplevelse, men heldigvis var selskabet godt.
Heldigvis var Koncerten en noget bedre oplevelse. En række skuespillere har sat sig for at lære at spille et instrument og spille klassikere - og det går ikke så godt, men de prøver det bedste de har lært og det er både komisk og tragisk. Lidt for lang i midten men god underholdning. Forestillingen spiller frem til d. 5. maj.
Dog var den bedste oplevelse denne gave jeg fik af min kollega. Den glæder jeg mig til at udforske i køkkenet!
fredag den 25. april 2014
Jordbærkage
En af de kager jeg bagte mens jeg var på ferie var denne lækre jordbærkage fra Klidmoster, som oprindeligt blev lavet et par uger tidligere, da jeg skulle have brugt nogle jordbær inden den nye sæson starter. Det skulle min mor også, og så var det jo en god undskyldning for at gå i gang igen.
Opskriften findes her.
Jeg gjorde den en anelse højere ved at tilsætte 200 g flødeost og tilsætte lidt mere fløde og jordbær.
Geléen blev bare blendet og ikke siet, og den lavede jeg også lidt mere af.
Den er god.
torsdag den 24. april 2014
Beef Wellington
Mens vi holdt påskeferie fik min mor den idé, at vi skulle lave beef wellington. Det syntes jeg var en god idé, da jeg tidligere havde haft kigget på Hr. Ramsays opskrift.
Vi fulgte den til punkt og prikke med en lækker oksemørbrad fra slagteren, og det blev et festmåltid uden lige.
Til fire personer brugte vi
650 g oksemørbrad
250 g brune champignon
dijonsennep rørt op med honning
2 pakker parmaskinke
3 plader butterdej
Til wellingtonen blev der serveret pandestegte kartofler med persille og rødvinssauce
tirsdag den 22. april 2014
Påske
I påsken var vi på Mors, og det var skønt. Vi så rabarber og asparges spire op og fik lov til at smage på de lækre sager. Fik den lækreste lammekølle. Stod op til den dejligste udsigt. Fik masser af lækkerier og var en tur ved Vesterhavet. Og så nød vi det fantastiske vejr i fulde drag. Håber I også havde en skøn påske.
søndag den 13. april 2014
Vestre Kirkegård
I går var vejret fantastisk, og derfor valgte jeg at gå en lille tur til Vestre Kirkegård. Det er så skønt at foråret er på vej. Håber det fortsætter i påsken.
torsdag den 27. marts 2014
Sund limonade
Jeg elsker en god limonade, og denne kom frem ved en tilfældighed, da jeg skulle se hvad der skete, hvis man kom en hel citron gennem juiceren. Det der skete var rigtigt godt - og helt uden sukker!
Limonadejuice
ca 1,2 l (gennem slowjuicer)
6 æbler
1 kg gulerødder
1 citron med skal
3 cm ingefær
Skær det hele i mindre stykker og kom det gennem juiceren
Nyd det afkølet med is og sugerør
tirsdag den 25. marts 2014
Chokoladetærte med citronis
Forleden var jeg på besøg hos nogle venner, hvor jeg havde lovet at tage desserten med. Det blev til denne lækre chokoladetærte med chokoladeganache, toppet med en citronis. Ikke den dårligste afslutning på den første uge tilbage på job.
Chokoladetærte med chokoladeganache (opskrift fra kogebogen Gü)
Tærteform på 33x10 cm (ca 6 personer) Dobbel op, hvis du laver i en almindelig rund tærteform
75 g hvedemel
50 g koldt smør i små tern
1 teske med top kakaopulver
25 g flormelis
1 knivspids salt
1 æggeblomme
100 g chokolade
Bland mel, kakaopulver, flormelis og salt sammen i en skål
Kom det kolde smør ned til melblandingen og smuldr det
Saml dejen til med æggeblommen
Pres dejen flad og pak den ind i film
Læg på køl i et par timer
Tag dejen ud og rul den ud, så den passer til formen
Pres den ud i tærteformen
Prik dejen med en gaffel
Tag et stykke bagepapir og krøl det sammen inden det lægges ovenpå dejen
Fyld bønner, linser eler bagekugler ovenpå bagepapiret
Bag ved 175 grader i 12 minutter
Tag tærten ud og tag bagepapiret med bønner af
Bag tærten videre i ovenen, til den ikke længere er våd
Hak chokoladen fint og kom den ovenpå den varme tærte
Lad chokoladen smelte og pensl den ud på hele bunden
Lad tærten køle af
Chokoladeganache
80 g 76% chokolade
100 g 50% chokolade
3 dl fløde
1 knivspids salt
Hak chokoladen fint og kom den i en skål sammen med salt
Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen
Lad det stå et par minutter inden fløden røres ud i chokoladen
Lad ganachen køle en smule af inden den hældes i den afkølede tærteform
Sæt tærten på køl og lad ganachen sætte sig
Tag tærten ud en time før servering, den den ikke er helt kold
Citronis - opskrift fra Klidmoster
ca 900 ml
1 ds kondenseret mælk
2,5 dl fløde
3,5 dl citronsaft (saft fra 5-6 citroner + vand til at fortynde med)
Skal af 1/2 citron
1 knivspids salt
Bland alle ingredienser sammen og kør den på ismaskinen
Sæt i fryseren i et par timer
Tag isen op ca 30 minutter før servering og sæt i køleskabet
Og så er det hele klar til servering.
Abonner på:
Opslag (Atom)