fredag den 3. august 2012

Chokoladeis


Da det er længe siden, prinsessen sidst har lavet is, har hun valgt at prøve en masse opskrifter af, inden hun selv kaster sig ud i at komponere opskrifter. Derfor startede hun med at tjekke Anne au Chocolats is ud.

Den første blev en lækker og cremet chokoladeis.

Chokoladeis
ca. 1000 ml

375 g sødmælk
250 g fløde
140 g mørk grofthakket chokolade
3 æggeblommer
140 g sukker

Bring mælk og fløde i kog
Tilsæt den hakkede chokolade og rør rundt til chokoladen er smeltet
Pisk i mellemtiden æg og sukker luftigt og marengsagtigt
Hæld den varme chokoladeblanding over æggemassen under konstant piskning
Hæld iscremen tilbage i gryden og varm langsomt op til 83 grader
Tag cremen af varmen og køl af - gerne natten over
Kør chokoladeisen på din lækre ismaskine, evt. med en baileys i hånden.

2 kommentarer: