onsdag den 8. august 2012

Vanilleis


Man kommer aldrig uden om en lækker vanilleis, når ismaskinen er i gang. Anne au Chocolat står også som bagkvinde for denne opskrift på en skøn vanilleis, som måske var en smule for flødeagtig for prinsessen.

Vanilleis
ca. 600 ml

250 g sødmælk
75 g flormelis
1 vanillestang
4 æggeblommer
150 g fløde

Bring mælk, 35 g sukker samt vanillestangen tømt for korn i kog
Pisk æggeblommer, 35 g sukker og vanillekorn lyst og luftigt
Hæld den kogende mælk over æggeblandingen under konstant piskning
Hæld cremen tilbage i gryden og varm langsomt til 83 grader
Køl cremen af i køleskabet i ca 1 døgn
Pisk fløden let og bland den med cremen
Kør den på den efterhånden allerede trofaste ismaskine og server til de ventede gæster

4 kommentarer:

  1. Alt det is du laver for tiden. Ummhhh. Får helt lyst til at anskaffe sådan en maskine. Tror du den er egenet til sorbet - jeg tænker kalorier nu.

    SvarSlet
  2. Isen blev næsten lavet på en gang til en fødselsdag, så jeg spreder bare opskrifterne ud.
    Sorbeterne kommer snart - når der er blevet lidt mere stille på arbejde - men jeg er sikker på, at dette vidunder af en ismaskine kan gøre enhver sorbet mere cremet og lækker end en almindelig fryser ;-)

    SvarSlet
  3. uhh se det var lige hva jeg gik og manglede jeg har nemlig en is maskine der stadig mangler at blive brugt... men har ikke lige kunne finde nogle opskrifter jeg kunne bruge ...

    SvarSlet
  4. Det er svært at stoppe når man først er begyndt...

    SvarSlet