mandag den 1. oktober 2012

Æble streusel kage


Da prinsessen i weekenden fik besøg af eksilsøsteren med slæb - og kummefryser - måtte hun i køkkenet og bage. Da hun tidligere havde fået en pose æbler af sine undersåtter, som hun ikke havde fået brugt, tænkte hun, at de ville passe fint ind i en kage.

Valget faldt på denne lækre og luftige æble streusel kage fra Hummingbird Bakerys Cake days.

Dej
60 g blødt smør
140 g hvedemel
100 g sukker
1 æg
1/2 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
80 g mælk
3 æbler

Streusel
70 g hvedemel
1/2 tsk stødt kanel
40 g koldt smør i tern
70 g lyst muscadova sukker

Tag en springform (20 cm i diameter) og beklæd den med bagepapir eller smør den med smør
Start med at lave streuselen ved at smuldre mel, kanel og smør sammen til en crumble
Bland herefter sukkeret i, og stil blandingen til side

Lav dejen ved at piske smør og sukker luftigt
Pisk herefter resten af ingredienserne på nær æblerne i dejen
Fordel dejen i springformen
Skræl og udkern æblerne og skær dem i passende skiver
Arranger æbleskiverne pænt i springformen oven på dejen

Tryk æbleskiverne lidt ned i dejen og slut af med at strø streuselen over æblerne, så det ligger i et pænt lag og dækker æblerne.

Bag kagen ved 170 grader i ca 60 minutter eller til der ikke er dej på kødnålen, når den bliver stukket ned i midten af kagen. Bogen skriver 35-45 minutter, men det kunne prinsessens kage bestemt ikke klare, da den stadig var meget våd indeni. Prinsessen er nu bange for, at en ond kageånd har kastet sig over hende og hendes bageprojekter, men håber på det bedste.

 Server kagen med nykørt vanilleis og nyd med en kop kaffe og en avec.

Heldigvis var gæsterne tilfredse og spiste både is og kage med stort velbehag.

6 kommentarer:

  1. mums den ser lækker ud....

    SvarSlet
  2. LÆKKER kage og yndig niece!

    SvarSlet
  3. Den var super lækker og meget luftig, så den kan anbefales. Niecen er totalt yndig!

    SvarSlet
  4. Sjovt så meget din niece ligner et af mine børn!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jo en bastard, og de der blandinger mellem asiat og dansker er bestemt ikke en dårlig kombination ;-)

      Slet
  5. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet