mandag den 8. oktober 2012

Macaron is sandwich

Prinsessen har, som del af sin integrationsindsats i eksillandet, et almindeligt job i kommunen for at lære det danske samfund bedre at forstå. En af traditionerne på arbejdet er, at medarbejderne skiftes til at lave aftensmad til hinanden en gang om måneden. Til november er det prinsessen og hendes økonomiprofessor, der skal stå for aftentraktementet, og derfor er prinsessen allerede gået i køkkenet for at finde den perfekte dessert. Hun har længe gået og overvejet at lave en is sandwich, og nu tænkte hun, at det skulle afprøves. Da hun samtidig længe har gået og samlet mod til at lave de berygtede macarons, tænkte hun, at hun kunne slå de to ting sammen. Ikke en dårlig kombination.


Der blev lavet to variationer; lakrids med vanille og chokolade med vanille. Prinsgemalen var mest vild med lakridsen.

Vanilleis
ca. 1 liter

1 ds konenseret mælk
250 g fløde
200 g mælk
1 tsk sukker
Kornene fra 1 vanillestang

Skrab vanillekornene ud og bland dem med sukkeret
Bland vanillesukkeret med resten af ingredienserne og rør på ismaskinen. Denne opskrift er i øvrigt en rigtig god grundis på en hurtig is, hvis man ikke har tid til at lave en creme, som skal køle af, eller som prinsessen har et stort dovenskabsgen
Sæt isen i fryseren i mindst et par timer, før den skal bruges

Macarons (opskrift efter himmelske kager)
ca 34 stks efter de er lagt sammen

120 g mandelmel
220 g flormelis
100 g æggehvider (ca 3)
25 g sukker
1 tsk lakridspulver
2 tsk kakaopulver

Hvis undersåtten ikke har mandelmel kan dette laves ved at blende mandler fint. De flest anbefaler at man smutter mandlerne, men hvis man er til en lidt grovere udgave går det ganske fint med skallen.

Si flormelis og bland det med mandelmelet
Del blandingen i to lige store dele og bland henholdsvis lakrids og kakao i de to blandinger
Pisk æggehvider stive med sukkeret
Del marengsen i to lige store portioner og vend det forsigtigt ned i mandelmelet
Fyld dejen i en sprøjtepose med en rund tyl
Tegn cirkler på størrelse med en 5-krone på bagepapir. De må gerne stå tæt, da dejen ikke flyder ud
Tyl dejen ud i de små cirkler (ca 34 cirkler per smagsvariant)
Lad de små macarons tørre i ca 2 timer. Mindre kan efter sigende også gøre det, men det virkede i hvert fald efter 2 timer
Bag macarons ved 160 grader i ca 13 minutter. De må ikke tage farve, så hold øje

Lad dine macarons køle af på pladen inden det sjove begynder


Tag en teske vanilleis og læg den på en macaronbund
Læg den sammen med en anden, og vupti - så er der lækre macaron is sandwiches
Har man en lækkersulten prinsgemal i huset holder portionen ikke længe, men gad vide om de ikke kan holde sig i et lille stykke tid i fryseren

Velbekomme

2 kommentarer:

  1. Er det mon muligt, at vi kan blive kollegaer? :) De ser vildt lækre ud!

    SvarSlet
  2. Du kommer bare til København, så finder vi ud af noget ;-)

    SvarSlet