mandag den 17. juni 2013

Hindbærmousse på nøddebund


Denne hindbærmousse er lækker alene eller i dette tilfælde oven på en nøddebund - især på en dejlig sommerdag, hvor solen står højt og man har lyst til lidt let og lækkert.

Hindbærmousse på nøddebund (fra Byens bedste kager)
Springform Ø 26 cm

Nøddebund
200 g hasselnødder
125 g æggehvider (ca 5)
200 g sukker
1 spsk mel

Rist nødderne på en pande eller i ovnen
Hak dem fint i en minihakker og bland dem med melet
Pisk æggehvider og sukker til marengs
Vend forsigtigt nøddemel i marengsen
For en springform med bagepapir i bunden og hæld nøddemarengsen i formen
Bag ved 200 grader i ca 18 minutter
Afkøl på rist og vask formen

Hindbærmousse
150 g hindbær
150 g sukker
150 past æggeblommer (ca 6)
6 blade husblas
7 dl fløde

Læg husblas i blød i koldt vand
Blend hindbær
Pisk sukker og æggeblommer til en æggesnaps
Varm hindbærpure op med den udblødte husblas til ca 45 grader
Tag hindbærrene af varmen og pisk langsomt æggesnapsen i
Pisk fløden stiv og vende den sammen med den afkølede hindbærmasse

Samling
Læg nøddebunden på serveringsfad og sæt springformsringen rundt om
Hæld hindbærmoussen over og lad den sætte sig på køl i et par timer

Servering
Løsn ringen med en kniv
Pynt med friske hindbær


2 kommentarer:

  1. Mmm, det ser godt ud. Den må på listen over kager der skal laves i løbet af sommerferien.
    Tror du er kommet til at lave det nederste billede ekstra stort.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er super lækker og sommerlig, så kom du bare i gang ;-) Tak for tippet med biledet. Det kigger jeg lige på ved lejlighed.

      Slet