tirsdag den 11. juni 2013

Jordbærkage


Forleden var prinsessen igen inviteret til fødselsdag - medbringende kage. Og i anledningen af de danske jordbærs komme var det oplagt at lave en jordbærkage.

Jordbærkage (fra Rikke Grybergs Byens bedste kager)

Tærtefad 25 cm

Mørdej
150 g mel
100 g koldt smør i tern
50 g flormelis
1 lille æg

Smuldr smørret i melet, så det ligner groft sand
Tilsæt flormelis
Saml dejen med det sammenpiskede æg
Læg dejen på køl i ca 30 minutter

Mazarinmasse
150 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel

Bræk marcipanen i mindre stykker i en skål
Rør marcipanen med sukker
Tilsæt smør og rør det godt sammen
Kom herefter æggene i lidt ad gangen og pisk godt
Tilsæt til sidst mel

Rul mørdejen ud og beklæd tærteformen med dejen
Kom mazarinmassen i tærteformen
Bag ved 200 grader i ca 25 minutter

100 g mørk chokolade hakkes fint
Når kagen er færdig tages den ud
Når den er kølet en smule af kommes chokoladen over
Lad chokoladen smelte på kagen og pensl den herefter ud over hele overfladen

Vanillecreme
2 æg
30 g maizena
korn af 1 vanillestang
500 ml sødmælk
75 g sukker
2 dl fløde

Pisk æg og maizena sammen i en gryde
Skrab kornene ud af vanillestangen og mas dem ud sammen med lidt sukker
Kom sukker, vanillesukker og mælk i gryden og varm op under konstant piskning
Når cremen begynder at tykne og koge skal den koge yderligere 1 minut
Tag cremen af varmen, strø lidt sukker over og lad den køle af

Pisk fløden til skum og vend den sammen med den kolde vanillecreme

Når kagen er kølet af, kommes vanillecremen på og herefter pyntes den med 500 g jordbær skåret i halve.
Opbevar kagen på køl indtil den skal serveres til de forventningsfulde undersåtter.
Bliv ikke skuffet, hvis de mindste undersåtter kun spiser cremen - det er også en slags cadeau.


3 kommentarer:

  1. Mums. Elsker jordbærtærte. Og tak for opskrift! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den kan virkelig anbefales. God fornøjelse.

      Slet
  2. Hvor lang tid tog den at lave?

    SvarSlet