søndag den 11. august 2013

Höst - Anmeldelse


For at fejre, at prinsgemalen stadig holder ferie, og for at belønne prinsessen for standhaftigt at tage på arbejde hver dag, havde prinsessen inviteret prinsgemalen ud at spise på Restaurant Höst, som er den nyeste restaurant på Cofoco-stammen.
Restauranten er lys og venlig, og der er en dejlig afslappet stemning, som dog bliver mere hektisk når hele restauranten er fyldt. Heldigvis sad det royale par i hjørnet og kunne derfor kun observere travlheden på afstand.

Höst har en menu og der ud over et a la carte kort med 4 retter. Prinsgemalen valgte den fulde menu med cava, menu, vinmenu og kaffe, mens prinsessen valgte tre gode retter fra a la cartekortet.


Appetizeren var nye kartofler med lækkert knas og røg. En dejlig og frisk start på en god aften.


Til forret fik prinsessen jomfruhummere, der var letrøget med enebær og letsyltet rødbede med dild og en grøn creme. Desværre overdøvede den ellers milde rødbede de endnu mildere jomfruhummere, så for prinsessen fungerede retten bedst som to små retter - som de var serveret. Og her kom alle ingredienserne godt til deres ret.


Prinsgemalen fik en let og skøn kulmule med grønt og rygeost. Virkelig fin balance og friskhed i retten.


Herefter kom aftenens mellemret, som bestod af en let og meget delikat kalvetartar med syre, karse og knas.


Hovedretten var for prinsessens vedkommende en flot stegt ribeye med syltede og brændte nye løg, brøndkarse og karl johanskum. En skøn og sommerlig ret, der fungerede rigtigt godt.


På prinsgemalens tallerken lå der et rosastegt andebryst med majs, grønt og den skønneste blommesauce, som eftersigende også passede godt til ribeyen.


Desserten havde prinsessen glædet sig meget til, da det var en birkebark is på en bund af urtechokolade og syltede skovjordbær. Og heldigvis levede desserten op til prinsessens forventninger. Kombinationen af den milde is, den søde chokolade med kant og den let syrlige bærkompot passede perfekt sammen, og endte en skøn aften.


Prinsgemalen fik en fin hindbærsorbet med estragon på brændt hvid chokolade og ymer, som også smagte godt - men dog ikke helt lige så godt som prinsessens. Der ud over var prinsgemalen heller ikke helt tilfreds med valget af dessertvinen, som efter hans mening ikke passede helt til desserten.

Alt i alt en rigtig fin aften med lækker mad til rimelige penge. Bestemt et sted prinsessen kan ses en anden gang.

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker dine anmeldelser, men bliver altid så pokkers lækkersulten :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det. Det gør jeg også ;-)

      Slet