onsdag den 13. november 2013

Pærekage


Da prinsessen tager til Wien i weekenden og havde nogle meget modne pærer i frugtskålen, var det med at få dem brugt til noget fornuftigt, og hvad bedre end denne fantastiske kage med stor inspiration fra Anne au Chocolat.

Pære-chokoladekage
Springform 22-24 cm

200 g smør
200 g sukker
10 g vanillesukker
3 æg
160 g mel
1 tsk bagepulver
4 pærer
75 g mørk chokolade
Evt 1 spsk vanillesukker eller almindeligt sukker

Pisk smør, sukker og vanillesukker sammen
Tilsæt et æg ad gangen mens der piskes
Tilsæt mel og bagepulver og vend det hele sammen
Skræl og udkern pærerne og skær dem i skiver
Hak chokoladen fint
Vend chokoladen i dejen og hæld den i den forede springform
Pres pæreskiverne ned i dejen i et fint mønster
Drys sukker over
Bag i ovnen ved 190 grader i ca 60 minutter eller til der ikke længere hænger dej ved når der stikkes en kødnål ned i kagen

Tag den med til morgenmøde og have evigt taknemmelige undersåtkollegaer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar