mandag den 25. november 2013

Damemiddag

For et stykke tid siden fik jeg den idé at samle mine gode veninder til en damemiddag. Jeg har venner fra mange forskellige sammenhænge, og det er sjældent de møder hinanden, og hvad bedre end at invitere til lækker mad og godt selskab. Det er altid spændende at se hvad der sker, når man sætter en masse mennesker sammen der ikke kender hinanden, men sammensætningen var perfekt, og det var en fantastisk aften med masser af grin og højt humør - og ikke mindst god mad. Det er første gang jeg har kastet mig over en 6-retters amatørgourmetmiddag, men jeg synes selv det gik ret godt.

Jeg havde kastet mig over den traditionelle julemiddag, og havde prøvet at gøre den lidt lettere. Ret vellykket efter min mening.


Vi startede med saltede mandler, som var fordelt i julekurve, som var hængt på "juletræet". Hertil en kirsebærvin med lime velkomstdrink


Første forret var en æble-jordskokkompot med stenbidderrogn


Så kom, efter min mening, aftenens flotteste ret, kammusling på selleripuré med smørristede nødder, citroncreme og rejer.


Første hovedret var en ravioli med fyld af hakket svin krydret med julekrydderier og pyntet med parmesan, flæskesvær og rødbedespirer.


Anden hovedret var lakridsmarineret andebryst med en dekomponeret waldorfsalat bestående af blegselleri, vindruer, valnødder og æblepuré.


Første dessert var en lakridspanna cotta med kirsebærgelé og mandelbrud.

Anden dessert var en vanillestang (vanillekrans nu som stang) med kanelis og glögg sorbet. Jeg neåde desværre ikke at få taget et billede da glögg sorbeten var en smule mislykket og var ret blød, og derfor skulle spises med det samme, men den smagte godt.


Og så sluttede vi aftenen af med kaffe og petit four, som bestod af saltkaramel overtrukket med chokolade, lakridsskumfiduser og kandiseret appelsinskræl med chokolade.

Heldigvis var alle glade og det var jeg også. Opskrifter kommer snart!

8 kommentarer:

 1. Wauw hvor ser det bare lækkert ud! sidder og bliver vildt sulten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var heldigvis også rigtigt lækkert - og forholdsvist nemt at kaste sig over, så kom du bare igang ;-)

   Slet
 2. Retten med kammuslingen var også min favorit. Og lakridsanden var virkelig god. Og chokoladekaramellen!!! Lidt fedtet af dig kun at lægge en af dem på tallerkenen. Den fyldte pasta var jeg også betaget af. Og det knasende i æblejordskok-kompotten var også lige efter mit hoved. Og.... Det HELE var super lækkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre Mich. Du må godt komme igen ;-)

   Slet
 3. Smuk, lækker gourmet-anretninger på kongeligt porcelæn - det duer sgu. Især kammuslingen og anden, gad jeg godt have haft på min menu her til aften (læs: torskerognsalat og rugbrød blegner betydeligt efter dette indlæg.) Er sikker på alle må have gået glade og mætte derfra :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jo, var ude at låne mig frem til det kongelige, og det toppede bare anretningerne ;-) Godt at have en kender tilstede!

   Slet
 4. Er du så færdig en omgang! Det ser alt sammen super lækkert ud og og meget imponerende af dig synes jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Camilla - den ros sætter jeg pris på ;-)

   Slet