Jeg havde kastet mig over den traditionelle julemiddag, og havde prøvet at gøre den lidt lettere. Ret vellykket efter min mening.
Vi startede med saltede mandler, som var fordelt i julekurve, som var hængt på "juletræet". Hertil en kirsebærvin med lime velkomstdrink
Så kom, efter min mening, aftenens flotteste ret, kammusling på selleripuré med smørristede nødder, citroncreme og rejer.
Første hovedret var en ravioli med fyld af hakket svin krydret med julekrydderier og pyntet med parmesan, flæskesvær og rødbedespirer.
Anden hovedret var lakridsmarineret andebryst med en dekomponeret waldorfsalat bestående af blegselleri, vindruer, valnødder og æblepuré.
Første dessert var en lakridspanna cotta med kirsebærgelé og mandelbrud.
Anden dessert var en vanillestang (vanillekrans nu som stang) med kanelis og glögg sorbet. Jeg neåde desværre ikke at få taget et billede da glögg sorbeten var en smule mislykket og var ret blød, og derfor skulle spises med det samme, men den smagte godt.
Og så sluttede vi aftenen af med kaffe og petit four, som bestod af saltkaramel overtrukket med chokolade, lakridsskumfiduser og kandiseret appelsinskræl med chokolade.
Heldigvis var alle glade og det var jeg også. Opskrifter kommer snart!
Wauw hvor ser det bare lækkert ud! sidder og bliver vildt sulten.
SvarSletDet var heldigvis også rigtigt lækkert - og forholdsvist nemt at kaste sig over, så kom du bare igang ;-)
SletRetten med kammuslingen var også min favorit. Og lakridsanden var virkelig god. Og chokoladekaramellen!!! Lidt fedtet af dig kun at lægge en af dem på tallerkenen. Den fyldte pasta var jeg også betaget af. Og det knasende i æblejordskok-kompotten var også lige efter mit hoved. Og.... Det HELE var super lækkert!
SvarSletGodt at høre Mich. Du må godt komme igen ;-)
SletSmuk, lækker gourmet-anretninger på kongeligt porcelæn - det duer sgu. Især kammuslingen og anden, gad jeg godt have haft på min menu her til aften (læs: torskerognsalat og rugbrød blegner betydeligt efter dette indlæg.) Er sikker på alle må have gået glade og mætte derfra :D
SvarSlet- Anne
Jo jo, var ude at låne mig frem til det kongelige, og det toppede bare anretningerne ;-) Godt at have en kender tilstede!
SletEr du så færdig en omgang! Det ser alt sammen super lækkert ud og og meget imponerende af dig synes jeg :-)
SvarSletTusind tak Camilla - den ros sætter jeg pris på ;-)
Slet