onsdag den 28. maj 2014

Muslinger



Da de havde blåmuslinger på tilbud, kunne jeg ikke stå for at købe et par pakker. En gik til forret da vi fik gæster, og den anden blev til et fuldt aftensmåltid dagen efter. Nemt og lækkert her i sommeren.

Dampede blåmuslinger
Forret til 4, hovedret til 2

1,5 kg blåmuslinger
1 stor porre
1 rødløg
2 gulerødder
2 dl hvidvin
1 dl fløde
2 kviste timian
1 bundt dild
Salt og peber

Skær porren i mindre skiver
Skær gulerødderne og løg i tern
Svits grøntsager i ca 5 minutter i en stor gryde
Tilsæt hvidvin, timian og de rensede muslinger
Kom låg på gryden og damp muslingerne i ca 5 minutter eller til muslingerne har åbnet sig. Ryst gryden nu og da
Hæld væden fra muslingerne i en mindre gryde
Lad væden koge ind i 5 minutter
Kom dild over muslingerne og lad dem stå og trække i ca 5 minutter
Kom muslingerne over i dybe tallerkner
Smag suppen til med salt, peber og fløde og hæld den over muslingerne
Server med lækkert brød

3 kommentarer: