torsdag den 4. december 2014

Nougat lagkage


Den anden lagkage til fødselsdags-julefrokosten var en nougatlagkage efter Luisa Lorangs opskrift.
Den var meget tung, så jeg har lavet lidt justeringer i denne opskrift.

Nougat Lagkage
Springform Ø24 cm

Lagkagebunde
5 æg
200 g sukker
150 g mel
25 g kakao

Pisk æg og sukker sejt og luftigt - ca 15-20 minutter
Sigt mel og kakao ned i marengsen og vend det forsigtigt i
For bunden af springformen med bagepapir og hæld dejen i formen
Bag ved 190 grader i ca 25 minutter, eller til der ikke hænger dej i en kødnål når den stikkes ned i kagen
Køl kagen af og del den i tre bunde

Nougatfløde
400 g nougat
7 dl fløde

Varm fløde og nougat til nougaten er smeltet. Det må ikke koge
Køl af, gerne natten over
Pisk fløden stiv og læg den mellem bundenene og smør kagen op med den

Nøddekrokant
120 g ristede og afskallede hasselnødder
240 g sukker

Smelt sukker til en karamel
Vend hasselnødderne i den varme karamel og rist dem et minuts tid
Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir og køl af
Hak nødderne og pres dem ind i siden på kagen

Server kold


Ingen kommentarer:

Send en kommentar