lørdag den 29. oktober 2016

Aftensmad på 108

 Surdejsbrød med saltet fløde

 Stokke af Romainesalat — samt skiver af lagret pighvarrogn

 Skiver af Græskar— med gedefriskost og solbærblade

 Råt Lam — med syltede sager

Helt Rogn — marineret i en olie af hybenkerner samt søde og saltede blommer

Lammebryst — med salat af havesyre

Grillet Courgette — med Gammel Knas og solbærblade

 Karamelliseret Mælkeskind — med grillet svinebryst og karse

Kræmmerhus af Surdejsbrød — fyldt med is af vilde blåbær og mynte

Parfait af Skive-Kamille — med søde blommer og hybenrose

Flødeis— Rausu Kombu flødeis med ristet byg og en olie på solbærtræ


Det er ikke længe siden, at Noma fik en lillesøster, som er noget mere tilgængelig prismæssigt - og bookingmæssigt end storesøster. Restauranten er placeret i en gammel industribygning lige bagved Noma, og når de er blevet helt færdige med Inderhavnsbroen skal der nok blive rigtigt fint udenfor også. Stedet er inddelt i "hjørnet" som er morgenmad, frokost og bar, og så restauranten, som udelukkende er åbent til aftensmad.

Vi fik et bord meget tæt på et andet tomandsbord (ca 10 cm mellem bordene), hvor jeg havde god udsigt til køkkenet, mens gemalen havde styr på de andre gæster i restauranten. Den høje musik gjorde, at det kunne være svært at høre hinanden, men på den anden side hjalp det også lidt på intimiteten med sidebordet, så vi ikke følte at vi var blevet til et 4-mandsbord.

Og så kastede vi os ellers ud i det.
Menuen består af en masse små retter og et par deleretter, som de anbefaler ca 4 af per person. Vi valgte at kaste os ud i alle de mindre retter og så dele dem mellem os, og det kom vi ikke til at fortryde. Vi startede meget blidt for derefter atblive mere smagfulde i de varme retter og sluttede mildt af igen.
Og vi var meget glade og begejstrede for den lækre og smukke mad og den gode service, og hvis det stod til mig begyndte vi at spare op til endnu en gang når menuen er skiftet.

Eneste ulempe var at vi kun havde bordet i 2,5 timer, men de klarede det ganske godt i forhold til flowet i vores serveringer. Jeg sad på en bænk, som var placeret lige op til en anden bænk bag mig, og der kom til at sidde nogle børn, som sad meget uroligt, og derfor bankede deres bænk op i den jeg sad på hele tiden. Et par cm mellemrum ville have gjort underværker, men jeg syntes det var lidt for omstændigt at bede om at rykke den, da vi sad 4 mennesker på den fordelt på 3 selskaber.

Men maden overskyggede det hele, og vi gik glade og meget mætte derfra - og kommer gerne igen. Kommer man kørende i bil, som vi gjorde fordi det regnede, er der mulighed for at parkere lige foran restauranten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar