søndag den 9. oktober 2016

Spaghetti med kødboller





Når man er kommet hjem fra ferie er det altid svært at komme hjem til madlavningen, men nogle gange er der også ny inspiration, og jeg havde rigtigt meget lyst til at blive i det italienskinspirerede køkken. Jeg havde noget hakket svinekød i fryseren og så blev det til kødboller i tomatsovs med spaghetti, med inspiration her fra.

450 g hakket svinekød eller svin og kalv eller hvad nu din kødbollereligion dikterer
1 æg
25 g revet parmesan
2 fed hvidløg - revet
1 spsk basilikum
1 spsk oregano
1/2 tsk cayennepeber
1-2 spsk hvedemel
salt og peber

1 ds hakkede tomater
1 ds tomatpure
1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk oregano
1 spsk timian
1/2 tsk chili
Sal og peber
1 dl mælk

Pasta
Parmesan

Bland alle ingredienser sammen til kødbollerne og sæt farsen på køl i ca 30 minutter
Form kødbollerne i den størrelse du ønsker. Mine blev formet lidt større end en teske
Sæt kødbollerne på køl i ca 15 minutter inden de steges på en pande

Hak løg og hvidløg og svits dem i olie eller smør ved lav varme
Når løgene er blanke svitses krydderierne med i et par minutter
Tilsæt hakkede tomater og tomatpure
Lad det simre i ca. 30 minutter
Smag til med salt og peber og evt lidt sukker
Kom mælk og kødboller ned i tomatsaucen og lad det simre i et par minutter

Server med pasta og friskrevet parmesan over
Og måske lidt basilikum

Ingen kommentarer:

Send en kommentar