onsdag den 24. september 2014

Ban Gaw - en anmeldelse


I sidste uge havde jeg en dag med tre teaterforestillinger, og heldigvis havde jeg en god kollega med til de sidste to, så vi nåede lige at få lidt at spise mellem de to forestillinger. Valget faldt på thairestauranten Ban Gaw på Halmtorvet, da den lå lige på vejen.

Vi besluttede os for at dele en rød karry med and og en grøn karry med kylling. Betjeningen var høflig og maden var hurtigt på bordet, hvilket var dejligt.

Portionerne er store, så vi kunne sagtens have nøjedes med en ret til at dele, men vi fik nu alligevel spist godt op for det smagte fint. Især den grønne karry var rigtig god og men den røde var nu heller ikke dårlig.

Alt i alt en fin oplevelse til en overkommelig pris.

mandag den 22. september 2014

Ariel kage


For ikke så længe siden fik jeg en bestilling på en barbiekage, men det viste sig, at efter Augusta havde set Den Lille Havfrue, så skulle det være en Ariel kage.  Og når fødselsdagsbarnet gerne vil have en Ariel kage, så skal hun da have sådan en. Så det var bare med at finde ud af, hvordan man kan lave sådan en, og så gå i gang.

Hun var heldigvis meget tilfreds, og alle pigerne til fødselsdagen havde beundret den inden den skulle spises. I stenen er der en chokoladekage, og havet er en banankage med chokolademousse.



lørdag den 20. september 2014

Æblekage


I denne æblesæson er det bare om at få brugt dem til en masse kager. Jeg fandt Lone Landmands opskrift frem fra sidste år, og den er stadig lige så god og nem som sidste gang.

Æblekage
Springform Ø28cm

250 g blødt smør
200 g sukker
4 æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
4 tsk. vanillesukker
8-10 æbler
3 tsk. kanel
5 spsk. sukker

Skræl æblerne og skær dem i tynde både
Pisk smør, 200 g sukker og vanillesukker luftigt
Pisk herefter æggene i et ad gangen
Vend mel og bagepulver i dejen til sidst
Bland kanel og 5 spsk sukker sammen

Foer springformen med bagepapir
kom 1/3 del af æblerne i bunden og drys 1/3 af kanelsukkeret over
Kom 1/2 af dejen over æblerne
Hernæst 1/3 æbler og 1/3 kanelsukker og resten af dejen
Stik de sidste æbler ned i dejen i et pænt mønster og drys resten af kanelsukkeret over

Bag ved 180 grader i ca 75 min
Kagen er bedst dagen efter.

torsdag den 18. september 2014

Farserede porrer


Forleden havde jeg taget hakket svinekød op, og da jeg også havde et bundt porrer, der gerne ville bruges kom jeg frem til at ville lave farserede porrer, som jeg ikke har prøvet før. Jeg surfede lidt rundt og besluttede mig for at prøve Birthes opskrift, og det blev godt.

Farserede porrer
4 pers

3 porrer
500 g svinekød
1 æg
1 løg i små tern
2 spsk mel
1/2 dl mælk
Salt, peber og timian
Rasp
1 æg til panering

Rør en fars af svinekød, æg, løg, mel, mælk og krydderier
Sat farsen på køl
Skær top og bund af porrerne og skær dem i tre stykker
Blancher porrerne i en gryde vand ved at komme dem i kogende vand og lad dem trække i 3 minutter
Tag porrerne op af vandet og lad dem køle af
Riv 9 stykker husholdningsfilm af
Fordel farsen på de 9 stykker film og glat dem ud til firkanter
Kom et stykke porre på hver "plade" kød og rul kødet rundt om porren
Rul filmen tæt om kødet og bind knude i hver ende
Kog rullerne i vand i 20 minutter
Tag dem op og lad dem dampe af uden filmen
Vend rullen i et sammenpisket æg og dernæst rasp
Steg i smør til paneringen har taget farve
Server straks


tirsdag den 16. september 2014

Adam og Eva kage


I søndags lavede jeg min hidtil største og pyntede kage nogensinde. Til trods for fugtigt vejr, der drillede glasuren, kom jeg helskindet igennem denne Adam og Eva kage, der skulle serverestil Anemoneteatrets premiere på forestillinge Adam & Eva og den forunderlige slange.

De ønskede sig Edens have med Æbletræ, slange, Adam og Eva og en masse dyr. Og så måtte jeg kaste mig ud i modellering, som jeg ikke tidligere har gjort mig i. Heldigvis var der en masse DIYs på nettet, som kunne vejlede mig ud i fondant modelleringens kunst, og kagen vakte heldigvis stor glæde og begejstring.

Kagen bestod af lyse kagebunde med chokolade og hindbærmousse. Der ud over 24 glutenfri chokolademuffins og en meget træt kagebager.






torsdag den 11. september 2014

Restaurant Kronborg - en anmeldelse


Torsdag havde jeg endnu en frokostaftale, og da jeg vidste, at min date er til smørrebrød, bestemte jeg at vi skulle mødes på Restaurant Kronborg, som jeg har hørt meget godt om. Restauranten ligger i en kælder og er meget hyggelig. Her kommer både ældre herrer (hvor er det bare hyggeligt) og folk på min alder, så der er en god blanding i klientellet.
 

Vi startede med en pariserbøf. Det lækre friskhakkede oksekød, som lige havde fået stegeskorpe, kom på lækkert smørstegt brød, og med tilbehør for sig, så man selv kan dosere som man vil.


Min udgave af pariserbøffen, som var super lækker.


Efter pariserbøffen var vi godt mætte men blev enige om, at det alligevel var en smule fattigt kun at kunne spise et enkelt stykke smørrebrød, så efter et stykke tid kastede vi os over en hønsesalat, som også var skøn. Lækre store stykker kød og en dejlig dressing, som efter min smag dog godt kunne have brugt lidt mere syre.

Betjeningen var høflig, humoristisk og utrolig behagelig. Bestemt et sted, der er værd at vende tilbage til.

tirsdag den 9. september 2014

Tommi's Burger Joint - en anmeldelse


Det er ikke så længe siden den islandske burgerkæde Tommi's Burger Joint åbnede sin første joint i kødbyen, så den måtte jeg selvfølgelig prøve af sammen med en kollega til et frokostmøde.
Jeg var tidligere forbi en aften, men opgav da der var for mange mennesker. På sådan en almindelig onsdag var der tilpas mange mennesker, og der var plads ved bordene udenfor.

De har et tilbud med burger, fritter og sodavand, som vi sprang på. Dertil kan man tilvælge tilbehør som bacon og ost samt dressing til fritterne. Vi bestilte ost og bacon og en almindelig mayo.

Burgeren kom rimeligt hurtigt og smagte fortræffeligt. Til gengæld er jeg enig med andre i, at deres fritter fås bedre mange andre steder. Men burgeren er helt i orden og servicen er sød og rar og smart.


søndag den 7. september 2014

Lê Lê Street Kitchen - en anmeldelse


Jeg er ikke ret god til at lave madpakke eller sørge for at have mad på arbejde, hvilket betyder, at jeg enten tigger mig til noget af de andre eller tager ud i byen for at få noget at spise. I den forgangne uge var vejret godt, så det blev til fire gange frokost i byen.

Mandag var det kun en shawarma fra Pasha, som ligger lige overfor mit kontor og tirsdag blev det så til en besøg på Lê Lê på Vesterbrogade. Vejret var godt, så jeg satte mig udenfor på gaden i solen og fik min kyllingesalat med wontoner.

Jeg kom 2 minutter før deres frokosttilbud sluttede, men jeg fik lov til at få en bestilling med. Jeg nåede knap nok at sætte mig inden maden var på bordet, og det var en lækker frokost med en skøn, syrlig og stærk dressing. Og så er det jo altid en fryd at sidde på Vesterbrogade og følge med i livet på gaden.

fredag den 5. september 2014

onsdag den 3. september 2014

Malmø


I sidste uge var jeg på studietur til Malmø, og det var en skøn og berigende tur i det svenske. Vi startede i kulturhuset STPLN, som blandt andet har en del kreative værksteder. Især tekstilværkstedet var jeg meget begejstret for. Stort set alle materialerne er genbrugsmaterialer, som de får leveret fra omkringliggende fabrikker.


"Slikbutikken"


Garaget, som er et bibliotek og kulturhus, kan man blandt andet låne værktøj og tøj blandt bøger. De har 300 arrangementer om året, som er arrangeret af lokale ildsjæle, hvilket er ret fantastisk.


Da det blev frokosttid smuttede vi forbi Smak, som ligger i samme hus som Malmø Kunsthal. Konceptet er enkelt. Man køber en ret kød, fisk eller vegetar, og så kan man ellers forsyne sig fra salatbuffeten og brødbordet, og der er tilmed gratis vand. Og efter maden er der kaffe eller te, som også er inkluderet i prisen. Skønt!


Og når man nu er lige ved kunsthallen kan man lige så godt kigge indenfor, hvor der lige nu er en udstilling om mønstre. Det er også gratis at komme på museum!


Jeg var ret vild med denne installation med masser af "rum" dannet af "kugletrådsgardiner".


Inden turen gik hjem over Øresund igen nåede jeg lige forbi et supermarked for at handle lidt billig kaffe, og stødte på denne fantastiske hylde fyldt med mad på tube. Man må elske svenskernes madkultur.

Det er længe siden jeg sidst har været i Malmø, men jeg fik lyst til at komme tilbage, og kan kun anbefale en tur over sundet.

mandag den 1. september 2014

Frittata


Jeg ved det godt. Det er længe siden, men jeg har haft travlt med vennebesøg og arbejde, og er kommet sent hjem hver aften. Derfor har der heller ikke været så meget at skrive om, da jeg for det meste har været så heldig, at skulle spise ude.

Dog var der et besøg i løbet af de sidste par uger, hvor vi fik besøg af ferieundersåtterne. Der skulle udveksles billeder og snakkes ferieminder, og så kunne jeg lige så godt finde de italienske opskrifter frem. Det blev til en nem men dog lækker aftensmad.

Jeg havde nogle æg, tomater og et squash jeg skulle have brugt, og så er en frittata nem at give sig i kast med, da den kan klare alt godt fra køleskabet.

Frittata
Ca 4 pers

1 lille squash
1 aubergine
6 cherrytomater
6 æg
1 godt stykke parmesan efter smag
1/2 dl mælk
Salt og peber

Skær squash og auberginer i tynde skiver og steg dem på en pande
Når alle skiverne er stegt kommes de tilbage i panden sammen med tomater i skiver
Pisk æg og mælk sammen med reven parmesan, salt og peber
Kom æggemassen over grøntsagerne
Steg æggekagen ved hård varme et par minutter til den har fået farve i bunden og lad den herefter stå på lavt blus til æggekagen er færdig
Du kan også komme panden i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter

Server med det samme til oste og pølsebord med lækkert brød.


Og måske en mørbrad med parmaskine om.


onsdag den 20. august 2014

Kung Fu Izakaya II - Nørrebro, en anmeldelse


Sidste uge bød også på et besøg på den japanske spisebar Kung Fu Izakaya på Nørrebro sammen med hofdamen. Jeg havde købt et tilbud på earlybird.dk til deres Vesterbroafdeling, men da vi ankom viste det sig, at de havde lavet en fejl og restauranten var lukket. Heldigvis har de en aflægger på Nørrebro, så vi cyklede mod nord og fik er bord der - og startede selvfølgelig ud med en drink, som de er rigtig dygtige til at lave.


Når man køber på earlybird.dk er menuen på de fleste restauranter bestemt på forhånd, og her var det kokkens seks serveringer. Vi startede ud med lækker sushi, som var lækker og frisk.


Hernæst fik vi en dampet bolle med andeconfit og en tangsalt. En lækker mundfuld.


Vi sluttede af med en omgang muslinger i kimchi/sake/dashi suppe, som smagte rigtigt godt, men hvor 1/4 af muslingerne var lukket og dermed uspiselige, hvilket er lidt for mange når der kun er ca 16 muslinger i skålen til to. Der ud over var der lidt forskellige fra frituregryden, som jo altid smager godt, omend der ikke var meget spræl.

Vi var lidt skuffede og håber det bare var en dårlig aften. Sammenlignet med tidligere spiseoplevelser på Vesterbro er standarden dalet, og det er synd for restauranten er dejlig og betjeningen frisk (måske en anelse for meget og lidt for underbemandet, men bedre en apatisk).

For vores ulejlighed for at køre fra Vesterbro til Nørrebro fik vi 15% på vores drinks, hvilket var en fin gestus.

tirsdag den 19. august 2014

Kødbyens Deli - en anmeldelse


Jeg har for meet længe siden fået anbefalet Kødbyens Delis burger, men har ikke lige fået taget mig sammen til at komme forbi om aftenen (de serverer den ikke til frokost) for at prøve den. Heldigvis var der en mulighed i sidste uge, hvor jeg skulle være kulturel i kødbyen og derfor havde sat prinsgemalen i stævne til lidt aftensmad inden vi tog til Copenhagen Songwriters Festival.

Lang kø foran det lille take awaysted betyder som regel god kvalitet, så jeg glædede mig og bestemte mig for både at hoppe på den spicey burger og fritterne til 100 kr. Prinsgemalen besluttede sig så for at upgrade med ost og bacon til 15 kr ekstra.

Burgeren var en smule uhandy og meget smattet, men smagte rigtigt godt. Saftig bøf, lækkert brød og skøn smag. Det kunne man desværre ikke sige om fritterne, der var små og derved var mange overfriterede og gennemhårde. Heldigvis reddede remouladen og chilimayoen, men for 30 kr for fritter skal de gøre sig noget mere umage end det de disker op med her. Det er bare ikke godt nok.

Så hop på en lækker burger, som er godt mættende og spring fritterne over.


mandag den 18. august 2014

Fiskelasagne - Asian style


Jeg er ikke forfærdelig opfindsom når det kommer til fisk, og plejer at panere det og stege det på panden. Men jeg har gået og tænkt på en asiatisk lasagne, da jeg havde nogle lasagneplader der skulle bruges. Prinsgemalen syntes nok at udløbsdatoen i 2012 skulle have gjort at de var blevet kylet ud for længe siden, men det er jo tørret pasta, så der sker nok ikke så meget ved det. Nu er de i hvert fald væk. Tilbage til lasagnen, som blev ganske vellykket omend en lille smule våd.

Fiskelasagne - Asian Style
Ca 4-6 pers

1 løg
3 fed hvidløg
1 chili (af de milde)
3 cm ingefær
1-3 spsk grøn og/eller rød currypaste
500 g spinat (frisk eller frossen)
1 ds kokosmælk
1 ds hakkede tomater
5 torskefileter
300 g svampe (jeg brugte portobello)
1/2 pakke lasagneplader
3 mozzarellakugler

Skær løg, hvidløg, chili og ingefær i små tern og svits dem i olie
Kom karrypasta i og svits det med i et par minutter
Kom kokosmælken i, og smag til, om der er nok pasta i til dine smagsløg
Kom hakkede tomater i
Kom spinaten i og lad enten de rosne spinatkugler tø op i væden eller lad den friske falde sammen
Kog op og lad simre

Skær svampene i skiver og steg dem hårdt på en pande i smør og krydr dem med salt og peber

Skær mozzarellakuglerne i skiver og læg dem klar

Sammenlægning
Tag et ildfast fad, hvor de fem filetter kan ligge uden at ligge oven på hinanden
Start med et lille lag spinatsauce
Læg lasagneplader over
Læg torskefileterne på og kom spinatsauce over
Læg lasangeplader
Kom et lille lag spinatsauce og svampe på
Lasagneplader
Resten af spinatsaucen kommes på og toppes med mozzarellaskiverne
Sæt  den forvarmet ovn på 200 grader og bag i ca 50 minutter
Lad lasagnen trække i 15-20 minutter i den slukkede ovn med lågen åben
Server med en salat og en skive lime


søndag den 17. august 2014

Wedofood - en anmeldelse


Jeg er efterhånden kørt forbi Wedofood i Kødbyen på Vesterbro en del gange, og har gerne ville smage deres salater, som jeg har hørt godt om, og i sidste uge blev det muligt, da det passede med et frokostmøde der.

Stedet er godt besøgt og det tager en smule tid at lave salaterne, men det kan være ventiden værd. Jeg fik en månedens salat med bønner, spinat, blomkål og culotte, og min medspiser fik en mandesalat med blandt andet edamamebønner og pulled pork. Til 65 kr får man en god og mættende portion, og jeg kunne ikke spise op. Min salat var udemærket men manglede en smule smag, mens min medspiser var meget godt tilfreds med sin.

Hvis man selv vil bestemme hvordan salaten skal se ud kan man selv blande efter vægt. Selvom min første salat ikke var kærlighed ved første mundfuld er jeg klar på at prøve stedet igen, for der er rent og pænt, og salaterne ser spændende ud.